Культура

У гідропарку житомиряни гуляють Івана Купала та вже визначили переможницю конкурсу на найдовшу косу

6 July 2019, 19:44

У ніч з 6 на 7 липня відзначають свято, оповите містикою і традиціями, – Івана Купала.

У Житомирі традиційно святкують у гідропарку. Відповідно до плану, заходи розпочались о 15.00 і триватимуть до 22.00.

У програмі, зокрема, мистецький співочий марафон «Купальські мальви» за участі вокальних колективів, конкурс краси «Купальська царівна-2019», обрядове театралізоване купальське дійство «Цвіт папороті – цвіт кохання».

Детальний план заходів тут.

У Facebook прес-служба Житомирської міської ради опублікувала кілька коротеньких відео з народних забав. Чути, що у парку лунають пісні, діє кілька локацій. На одній з них, зокрема, розважають дітлахів, на іншій – проводять кулінарну вікторину тощо.

Прес-служба міської ради розповіла і про майстер-клас з плетіння дівочої коси та проведення конкурсу на найдовшу косу.

«Майстрині (з плетіння коси – ред.) продемонстрували декілька різновидів плетіння коси та довели усім присутнім, що уміння красиво заплітати волосся дозволить будь-якій жінці виглядати стильно, модно та елегантно», – пише прес-служба.

У номінації «найдовша коса» перемогла Анастасія Бондарчук, 9 років, з міста Києва (довжина коси – 85 см).

Нагадаємо, аукціон з проведення Івана Купала в Житомирі виграла підприємниця, яка зареєструвала ФОП за день до оголошення тендеру. Мова йде про Ткачук Людмилу Леонідівну, яка зареєструвала ФОП 3 червня 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, 5 липня 2019 року управління культури ЖМР пояснило, чому цьогорічне святкування Івана Купала у міському гідропарку не потребує рішення виконкому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Івана Купала гідропарк  
Матеріали по темі