Суспільство

Бій у місті, штурм та утримання будівель: житомирські десантники проходять тактичні навчання на Львівщині

7 July 2019, 11:15

Особовий склад 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗС України продовжує відпрацьовувати навчально-бойові завдання в рамках тактичних навчань на Львівщині.

Про це на Facebook-сторінці 6 липня повідомило Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

«Цього тижня завершилися тренування на рівні батальйонів, які проходили на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Одним з практичних завдань тактичного навчання був бій у місті, штурм, взяття під контроль та утриманням будівель», – йдеться у повідомленні, підписаному прес-службою 95-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Цього разу військовослужбовці десантувались посадочним способом із транспортно-бойових вертольтів Мі-8 та застосовували тактику введення противника в оману для покращення бойової спроможності і тактичної обстановки.

«Десантування в населеному пункті є завданням підвищеної складності, що потребує високих умінь та навичок, злагодженості дій підрозділів та професіоналізму. Воїни-десантники успішно виконали поставлені завдання, вміло реагували на всі "ввідні", а також зміну тактичної обстановки», – зазначає командування ДШВ.

Українські інструктори разом з менторами з Канади, США, Данії, Литви, Польщі та Об’єднаного Королівства Великої Британії спостерігали за проведенням заняття та на високому рівні оцінили професіоналізм житомирських десантників під час активної фази.

Як повідомляв Житомир.info, 16 червня 2019 року резервісти-десантники та постійний склад військових частин виконували під Житомиром стрибки з парашутом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ десантник 95 бригада  
Матеріали по темі