Місто

​В управлінні капітального будівництва пояснили, чому «прогнулася» плитка на фонтані, що на Михайлівській у Житомирі

8 July 2019, 18:57

У фонтані, що на пішохідній Михайлівській, тріснула одна з підставок, яка фіксує плитку і регулює її висоту. В результаті, на одному боці фонтану покриття добряче «прогнулося». Про ймовірні причини пошкоджень та коли їх планують виправляти 8 липня розповів начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.

«На тому тижні, зранку, було виявлено, що на фонтані на Михайлівській провалля. Після обстеження цих ушкоджень, спеціалісти повідомили, що тріснула одна підставка пластикова, яка держить ці плити. Там пластикова стійка з різьбою, яка регулює висоту і фіксує цю гранітну плитку», - розповідає начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.


Нову підставку вже замовили і чекають, поки деталь прилетить з Китаю. Остаточної версії, чому вона тріснула - немає, однак в управлінні озвучили ймовірні причини.

«З яких причин вона тріснула? Можливо, через те, що були випадки з наїздом автомобілів на фонтан, чи якийсь брак. А, можливо, просто фактор людський стався, тому що великий обсяг дітей та дорослих за один момент на фонтані», - каже В’ячеслав Глазунов.

«Якщо на квадратний метр приблизно 150 кг тільки граніту у вазі, то ще й людина, тому 300 кг має витримувати», - додає він.

Окрім вищезазначеної ділянки фонтану, і у центрі, і з протилежного боку ми нарахували ще близько десятка розхитаних плит. На це начальник управління відповідає наступне:

«Треба регулювати ці стійки, адже там же не просто ходять, а стрибають, тому десь потрібно відрегулювати саму стійку. Поки фонтан не на балансі КП «Житомирводоканал», то поки що спеціалісти, які ремонтували, вони приїжджають і налагоджують ці моменти», - говорить начальник управління капітального будівництва.

Виправити пошкодження обіцяють найближчим часом, однак точної дати не називають, адже це залежить від київського підрядника.

Як житомирські дітлахи рятуються від спеки купанням у фонтані на Михайлівській, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, 4 червня 2019 автомобіль заїхав на пішохідну Михайлівську і припаркувався на фонтані. На порушника, який проігнорував знаки, склали протокол.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фонтан Михайлівська УКБ Глазунов  
Матеріали по темі