Влада

​Депутати знову згадали про дозволи на користування надрами Житомирської області й хочуть перевірити, як вони використовуються

9 July 2019, 11:30

Житомирська обласна рада знову збирається перевірити ефективність використання дозволів на користування надрами, погодження на видачу яких дали за час каденції.

Таку пропозицію озвучив депутат Андрій Озерчук.

«Ми даємо тисячу погоджень, а виробництво у нас не відновлюється. В мене пропозиція – до наступної сесії проаналізувати всі дозволи, які видали, і побачимо, хто хоче на теренах Житомирщини видобувати корисні копалини і платити до бюджету, а хто хоче просто «застовпити» територію. І хочу повідомити, що зараз в Лугинському районі йде захват землі: невстановлені особи на величезних тракторах вночі орють пасовища, і ніхто не звертає уваги. Люди виходять вночі, палять шини, а ніхто не діє. Я написав депутатський запит, звертаюсь до прокуратури. І коли ми розмовляємо з людьми (які орють), то вони кажуть, що їм дозволили. А хто дозволив. І в мене пропозиція: зробити на теренах Лугинського району перевірку земель сільгосппризначення», - сказав Андрій Озерчук.

Пропозицію Озерчука розглянули в кінці сесії. Депутат Наталія Рибак нагадала, що відповідна робоча група щодо перевірки дозволів на користування надрами вже створена, однак голова облради Володимир Ширма поставив на голосування протокольне доручення за пропозицією Андрія Озерчука і його підтримали 45 з 45 присутніх на сесії (всього в облраді 64 депутати).

Нагадаємо, на сесії облради 25 жовтня 2018 року той же Андрій Озерчук пропонував зробити аналіз виданих дозволів на користування надрами, і тоді депутати теж голосували за відповідне протокольне доручення.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2019 колишній житомирський посадовець Олег Кирилюк став головою Державної служби геології та надр України.

На електронному аукціоні 22 квітня 2019 Держгеонадра продали дозволи на користування надрами чотирьох ділянок, які знаходяться в Олевському районі Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: надра сесія облради дозвіл  
Матеріали по темі