Політика

Наша робота правильна, й у нас є спільний результат, – Назар Дмитрасевич привітав жителів Краснобірки

10 July 2019, 10:55

Справжнє народне гуляння організували на День села у Краснобірці, що в Радомишльському районі. Щирі та відверті люди, гарні пісні та безліч дітей, які один поперед одного піднімали настрій місцевим жителям.

Для краснобірчан організували не лише офіційне дійство, під час якого виступали творчі колективи, але й справжнє застілля. За шашликами, пловом та юшкою, які в великих казанах готували неподалік сільського клубу, люди вишикувалися в чергу. Натомість дітлахи змогли себе зайняти стрибками на батутах та бешкетуванням неподалік.

Але, попри свято, частування та інші забави, місцеві жителі активно обговорювали керівників сільськогосподарського підприємства, які приїхали в їхнє село ще у 2011 році. Мало того, підприємців називали справжніми визволителями. Імена відомого правозахисника Назара Дмитрасевича та нинішнього керівника підприємства Віталія Літвіна обговорювали мало не в кожному невеличкому гурті людей.

Краснобірчани переконують, що таких щирих та простих людей, як керівники «Радомишльського овочевого підприємства» й не зустрічали.

«Керівники підприємства допомагають селу усім. Чи то ремонт школи, садочка або амбулаторії. Чи то зариблення ставка або фінансова підтримка у скрутному становищі комусь у селі. Це прості й добрі люди. У них так повелося, що кожного року на 1 вересня забезпечують першокласників усім необхідним до школи: рюкзаки, канцелярські товари й тому подібні речі. Я вже не кажу про подарунки до новорічних свят чи святого Миколая. Це люди, які допомагають постійно і усім чим можуть», – переконує староста Краснобірської сільської ради Сергій Тарасюк.

У рамках урочистої частини заходу Назару Дмитрасевичу та його колегам по бізнесу вручили грамоти від громади села за значний внесок у розвиток та постійну допомогу місцевим жителям.

Такі ж відгуки про підприємство та його засновника Назара Дмитрасевича залишають й селяни. Кажуть, без співпраці з підприємцями вже й не знають, що й робили б. Адже останні допомагають усім, хто до них звертається.

«Це дуже хороша людина. Він ніколи нікому не відмовив. Не зважаючи на те хто що просить не відмовляють нікому. Це люди з великої літери. За допомогою до них ідуть всі», – каже жителька села Краснобірка Валентина Довбиш.

Та й не дивно. З 2011 року ТОВ «Радомишльське овочеве підприємство» почало працювати в Краснобірці. Саме там й зареєструвалося й там платить податки до місцевого бюджету. Керівники переконують, що це рішення було принциповим, адже в першу чергу дбають про добробут місцевих жителів, які для них вже стали великою родиною.

За період існування сільськогосподарське підприємство спрямувало до місцевого бюджету майже 20 мільйонів гривень податку, а ще близько мільйона виділили на розвиток сіл та соціальне забезпечення.

За словами засновника підприємства Назара Дмитрасевича, на День села завітали не випадково, адже отримали запрошення від сільського голови. Каже, були приємно здивовані.

«Дуже приємно коли про тебе не забувають. Ми створили цю фірму, і вона розвивається. І добре, коли всі люди задоволені. Ми приїхали розділити з краснобірчанами їхню радість та разом відсвяткувати День села. Знаєте, коли я сюди приїжджаю бачу знайомих для себе людей. З ними ми стикалися, коли в 2011 році розпочинали роботу нашого підприємства саме з цього села. Тут порядні люди, і можна працювати. Мені приємно те, що є плоди нашої роботи. Мало того, підтримку населення видно неозброєним оком, адже нинішній директор завдяки підтримці людей став депутатом ОТГ. Це вже про щось говорить. Люди йому довіряють, тому й делегували представницькі повноваження і зараз він представляє цю громаду у міській раді. Це означає, що наша робота правильна й у нас є спільний результат. Цей союз дав саме той результат, який допоможе розвиватися та рухатися вперед», – сказав засновник ТОВ «Радомишльське овочеве підприємство» Назар Дмитрасевич.

Але, як виявилося, у 2011 році не все було настільки позитивно та безхмарно. До того, як на території села почали працювати нинішні підприємці, інша фірма тримала в узді місцеве населення, а самі люди не отримували жодної компенсації ні за земельні паї, ні за будь-що інше. Про якусь допомогу взагалі й мова не йде, адже люди навіть боялися підходити до попередніх «аграріїв». Саме тому й вдячні Назару Дмитрасевичу, який, разом з колегами, позбавив людей ярма попередніх підприємців та допоміг відстояти свої права.

Прес-служба Назара Дмитрасевича

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дмитрасевич  
Матеріали по темі