Суспільство

В Україні зменшилося «зубожіння» та стало більше оптимістів. Результати соцопитування

10 July 2019, 18:22

Соціологічна група «Рейтинг» на своєму сайті 10 липня опублікувала результати опитування, які показують динаміку суспільно-політичних поглядів в Україні станом на червень 2019 року.

«Дослідження проводилося Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (IRI). Опитування проводилося по всій Україні (крім окупованих територій Криму і Донбасу) з 13 по 23 червня 2019 р. Всього було опитано 2 400 жителів України віком 18 років і старше, які мають право голосувати. Вибірка є репрезентативною за статтю, віком, регіоном і розміром населеного пункту. Допустима похибка не перевищує 2.0%. Коефіцієнт досяжності респондентів – 61.8%», - йдеться в описі опитування.

Результати показують, що у порівняні з вереснем 2018 року збільшилася кількість українців, які вважають, що економічне становище в Україні на останні 12 місяців покращилося, та майже в половину зменшився відсоток тих, хто заявив про значне погіршення. Краще покращення бачать прихильники партій «Європейська Солідарність» і «Голос» та молодь.

Також за останні пів року зменшилася кількість тих, хто заявив про погіршення економічного становища власної сім’ї. Найбільше про погіршення кажуть виборці Опозиційної платформи – таких більше 60%.

Майже половина опитаних вірить, що в найближчі 12 місяців економічне становище України покращиться, а ще у вересні 2018 року таких було менше 15%.

Щодо мотивів голосування, то забезпечення стабільності є важливим мотивом для 50% симпатиків партії «Європейська Солідарність», а більше 60% прихильників «Слуги народу» та «Голосу» обирають зміни в країні. Досвід у політиці є важливим для виборців «Європейської солідарності» та Опозиційної платформи. Спроможність забезпечити кращу співпрацю із Заходом більш важлива для всіх, крім електорату Опозиційної платформи, який обирає співпрацю з Росією.

Результати всього опитування дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, за результатами опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 29 червня – 3 липня 2019 року, партія «Слуга народу» готові підтримати 42,3%, «Опозиційна платформа – За життя» - 13,4%, партію «Європейська Солідарність» - 8,3%, партію «Голос» - 7,2%, , ВО «Батьківщина» - 7,2%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опитування  
Матеріали по темі