Політика

​Компанія «Tesla Energо» влаштувала день відкритих дверей та безкоштовних трамваїв у Житомирі

10 July 2019, 20:34

У компанії «Tesla Energо» в Житомирі влаштували день відкритих дверей. Під частування відвідувачам розповідають про альтернативні види енергії, сонячні батареї, електростанції й, власне, як побудувати бізнес завдяки природній енергії. Відвідувачі зізнаються: від такої гостини та атмосфери - у захваті.

«Хочу подякувати організаторам заходу, що не забувають у вирі сьогоднішніх подій про наукові досягнення і сьогодні ми вшановуємо не тільки Теслу, а і тих, хто займається розробкою нових проєктів. «Tesla Energо» показав приклад на Житомирщині, як можна реалізовувати бізнес проєкти. Це приклад, який варто наслідувати та підтримувати таких людей, як Олег Грамотенко», - ділиться Олександр Рогаль.

«Весь світ використовує безкоштовну природну енергію вітру, чому ми не можемо це робити? Чому Європа переходить на електромобілі, а ми купуємо євробляхи, щоб їздити в Україні. Я вважаю, що Україна - це Європа, і такі люди, як Олег - люди нової генерації, мають можливість, бажання і можуть це зробити», - додає Наталія.

І перші кроки генеральний директор «Tesla Energо» Олег Грамотенко вже робить. Зокрема, грантова програма ім. Ніколи Тесли на найкращі інноваційні наукові винаходи та бізнес-ідеї, що мають на меті приносити користь людям.

«На сьогодні ми хочемо надати підтримку обдарованій молоді, вченим, винаходам. Ми оголошуємо конкурс на один рік, з 10 липня 2019 року по 10 липня 2020 рік. Перше місце - презентація ідеї на міжнародному рівні, плюс 10 тис. доларів на потреби винахідника, щоб ці гроші пішли на реалізацію ідеї. Друга ідея - переможець отримає 5 тис. доларів та маркетингову допомогу від «Tesla Energо». Третє місце - популяризація винаходу та допомога у пошуку інвесторів», - розповідає генеральний директор компанії «Tesla Energо LLC» Олег Грамотенко.

Проте це далеко не все. Аби про компанію «Tesla Energо» та їхні інноваційні енерго-ідеї дізналися якомога більше людей, останні організували 10 липня День безкоштовних трамваїв. Завдяки компанії упродовж усього дня проїзд на цьому виді комунального електротранспорту абсолютно безкоштовний. І такому, хоч і не тривалому, але покращенню пасажири тішаться.

«Це дуже круто», - говорить пасажирка трамваю Інна.

«Позитивно, звичайно, особливо, коли потрібно зробити кілька пересадок, це дуже зручно», - зізнається пасажирка Ірина.

Навздогін додаючи, яким хотілося б бачити громадський електротранспорт в майбутньому.

«Покращити обслуговування, зовнішній вигляд трамваїв, щоб їх ремонтували, щоб було приємно і комфортно їздити в них», - каже Ірина.

«Зазвичай користуюсь маршрутками, але було б дуже круто, якби користування трамваєм було безкоштовним», - розмірковує Інна.

За підрахунками фахівців із «Tesla Energо», річний бюджет, так би мовити, безкоштовної послуги проїзду на трамваї може сягнути 9 млн грн. Втім ця, на перший погляд фантастична мрія, цілком реальна, - переконує Олег Грамотенко. І починати потрібно з модернізації комунального трамвайно-тролейбусного управління.

«ТТУ має бути монополістом по усім маршрутам. Але ТТУ має взяти на себе сервіси по електротранспорту, зарядкам, починаючи від п’ятимісних таксі, завершуючи електробусами, які можуть заряджатися від тролейбусної мережі. Технологічно звучить, як фантастика, але це можливо зробити за три роки. Закріпити електротранспорт, знайти інвесторів, які увійдуть у державно-приватне партнерство. Як висновок - ТТУ має бути генеральним перевізником на території міста, отримуючи відшкодування з бюджету за кожного перевезеного пасажира у місті. Містяни мають право на безкоштовний проїзд, бо ж ми і так сплачуємо податки у місто. Як знайти гроші? Розповідаю, якщо зараз переоцінити ціну земельних ділянок, що орендує бізнес, то ми одразу назбираємо гроші на безкоштовний транспорт», - роз’яснює генеральний директор компанії «Tesla Energо LLC» Олег Грамотенко.

Зрештою, наостанок Олег Грамотенко радить усім, хто хоче більше дізнатися про «Tesla Energо» та оголошений грант, заходити на офіційний сайт компанії, або ж за адресою вул. Покровська, 81 у Житомирі.

Пресслужба компанії «Tesla Energо LLC»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Грамотенко Тесла  
Матеріали по темі