Суспільство

У 5 громадах Житомирської області людей з інвалідністю возить «соціальне таксі», ще три сільради подали заявки

12 July 2019, 10:53

У Житомирській області продовжує діяти послуга «соціальне таксі», завдяки якій 5 спеціалізованих автомобілів перевозять людей з інвалідністю у межах населеного пункту та поза ним.

Про це 11 липня повідомила пресслужба Житомирської облдержадміністрації.

Ще 3 громади подали документи до Міністерства соціальної політики України для отримання спецавтомобілів.

«Чотири громади області – Баранівська, Брусилівська, Любарська, Житомирська ОТГ, та місто Коростень – мають служби перевезення людей. З них три громади отримали для цього спеціальні автомобілі на початку 2019 року», - інформує ОДА.

Крім того, додатково подали документи ще 3 ОТГ:

  • відділ охорони здоров’я, соціального захисту населення та праці Білокоровицької сільської ради;
  • відділ сім’ї, дітей, молоді, спорту та соціального захисту населення Хорошівської селищної ради;
  • КУ «Центр соціальних послуг» Чоповицької селищної ради.

Диспетчери таксі приймають виклики від людей з обмеженими можливостями та відвозять їх за потреби до соціальних закладів, а іноді й у побутових справах, - інформує ОДА з посиланням на директора департаменту праці, соціальної та сімейної політики Юрія Прокопця.

Для того, аби викликати соціальне таксі у вашій громаді чи місті, необхідно зателефонувати до служби, яка надає таку послугу:

  • Житомирський міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) – контактний телефон (0412) 36-02-24;
  • Комунальна установа територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м. Коростень – контактний телефон (0242) 5-83-20;
  • КУ «Центр соціальних послуг» в Брусилівській ОТГ – контактний телефон (04162) 3-16-41.
  • Управління надання соціальних послуг у Баранівській ОТГ – контактний телефон (04144) 3-11-29;
  • Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у Любарській ОТГ – контактний телефон (04147) 2-22-53.

Умови для забезпечення громад «соціальним таксі» наступні:

  • проживання не менше ніж 25 осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та не мають в особистому користуванні та в користуванні законних представників автомобілів, на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці;
  • функціонування служби з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, або наявність рішення про утворення її в поточному році;
  • наявність документів, що підтверджують затвердження видатків на поточний рік для фінансування служби з перевезення;
  • меморандум щодо роботи служби з перевезення, укладений між виконавчими органами рад та громадськими об’єднаннями, ініціативними групами осіб з інвалідністю та батьками дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату.

Нагадаємо, про «соціальне таксі» у 2013 році розповідав тодішній мер Житомира Володимир Дебой. Меценати збиралися передати місту автомобіль з підйомником для візочників. Положення про організацію таких перевезень затвердили у 2014: не більше 5 разів у місяць з 8.00 до 17.00 щоденно без вихідних.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році до Житомира надійшов спецавтомобіль марки Renault від німецького «Червоного Хреста», яким збиралися перевозити до медичних та державних установ дорослих та дітей з обмеженими можливостями. За інформацією прес-служби, в 2016 році у Житомирі проживало понад 500 «візочників» та інших маломобільних груп громадян.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: соціальне таксі інвалід ОДА  
Матеріали по темі