Місто

Капремонт Великої Бердичівської у Житомирі: перекрили дві смуги руху та перенесли зупинки

12 July 2019, 12:17

Від ранку 12 липня у Житомирі таки стартували ремонтні роботи по вулиці Великій Бердичівській. Через це рух від майдану Соборного до Театральної ускладнений, позаяк перекрито рух на двох смугах. Однак повністю рух не заблоковано, і проїхати ділянки капітально ремонтованої дороги можна, – роз’яснює заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

«З вчорашнього дня розпочалися підготовчі роботи. Сьогодні вже бачимо техніку. Це роботи з капітального ремонту вулиці Бердичівської, зокрема ділянки від майдану Соборного до Старого бульвару. Роботи будуть проводитись поступово, кварталами. Це перша така «захватка» – від майдану Соборного до вулиці Театральної. Перекрито рух на двох смугах. Вчора розмітили територію, сьогодні почали фрезерування для того, щоб створити профіль дороги. Далі буде етап робіт по заміні колодязів каналізації, люків, після чого буде перекрито дві інші смуги, і далі таким чином будуть рухатися в напрямку до бульвару. На наступній ділянці буде складніше, там є рух громадського транспорту – тролейбусів, зокрема на перехресті буде доволі не простий ряд робіт. Низка робіт буде проводитися вночі. На цій ділянці цього не має, але на наступних буде здійснюватися заміна ливневої каналізації. Це будуть розкопки, заміна труб, колодязів і самих зливостоків. Доволі масштабні роботи такого формату практично не проводилися попередньо. Враховуємо, що це центр міста, одна з основних вулиць, але по всіх заявках маємо серйозного підрядника, який поки що демонструє і дотримання строків, і своїх обіцянок», – розповідає заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.


Наразі говорити про конкретні дати завершення ремонтних робіт зарано, адже існує низка факторів, які можуть ускладнити процес, говорить Дмитро Ткачук. Однак, додає він: поки слідують за планом.

«Роботи виконує підприємство «Автомагістраль», серйозний в принципі оператор на ринку капітального ремонту доріг. По вартості: по результатам тендеру сума складає 19,7 млн грн за дану ділянку. Що стосується усіх робіт, то, зважаючи на складність роботи, тут фрезерування ведеться на 22 см, каналізація буде закладатися на 2,5 м, тому існує низка непередбачуваних речей. Тому щодо етапів і термінів говорити доволі проблематично. План є, зараз по ньому ідемо і дотримуємось, але сказати, що це так відбудеться, то це було б неправильно і не чесно», – каже Дмитро Ткачук.

Наостанок заступник мера зауважує: окрім того, що перекрили дві смуги, також перенесли зупинку громадського транспорту за перехрестя на майдані Соборному. Тому просить людей поставитись і до цього із розумінням.

«Якраз на цій ділянці і найбільш складніше. Якщо там буде перекриватися рух, то рух тролейбуса буде зупинятися. Тут же перекрили дві смуги, тому рух транспорту не припиняли, і маршрутки курсують. Єдине, що проінструктували, що зупинку перенесли за перехрестя на майдані Соборному, але бачимо, що люди іще не всі про це знають. Але я думаю, що зараз у робочому режимі усе владнається. Зупинку перенесли на 50 м, і це не критично», – говорить заступник мера.

Нагадаємо, 11 липня шляховики готувалися до капітального ремонту дороги на вулиці Перемоги: виставляли знаки та огороджували місця, на яких мали працювати.

11 липня прес-служба ОДА повідомила, що у Житомирі стартував капітальний ремонт дороги по вулиці Велика Бердичівська, тож рух транспорту здійснюватиметься по двох смугах замість 4-х.

Як повідомляв Житомир.info, 5 липня 2019 року в міській раді поінформували, що капітальний ремонт центральних вулиць у Житомирі київська «Автомагістраль» розпочне з дороги на вулиці Перемоги. Її відремонтують за 12 млн грн, Велику Бердичівську – за 19,8 млн грн, а майдан Короленка – за 4 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дорога ремонт майдан Соборний вулиця Велика Бердичівська  
Матеріали по темі