Місто

​За чи проти параду на День незалежності: думки житомирян. Опитування

12 July 2019, 13:23

Президент Володимир Зеленський повідомив, що у 2019 традиційного військового параду на День незалежності України не буде, натомість запропонував виділити 300 мільйонів гривень на премії українським військовим. Таке оголошення активно почали обговорювати у соціальних мережах. Одні вважають, що військові паради потрібні, аби підтримувати бадьорий дух нації, а інші називають такі урочистості недоречними.

Журналісти Житомир.info 12 липня поцікавилися в житомирян, чи підтримують вони проведення військового параду до Дня незалежності.

«Якщо згадати стару імперіальну систему, то, думаю, так. Наскільки мені відомо, то це притаманно великим країнам, таким, як Китай і так далі. Вони проводять подібні паради. Якщо в сучасному форматі, демократичній країні, то не знаю, в якому форматі це можна робити. Але це обов’язково потрібно проводити День незалежності, і якісь особливі фактори мають в цьому бути», – розповідає Павло.


«Думаю, що потрібні. Це ж гордість країни і привід зібратися людям спілкуватися. Святкувати потрібно цей день, напевно, справами», – відповідає Олена.

«Ну, можливо, якщо б ці гроші пішли на допомогу армії, на те, що взагалі реально потрібно. Наприклад, волонтерам віддати ці гроші або ж дітям, які це потребують, бійцям, сім’ям бійців, які втратили батька, сина. Розваги можуть почекати», – каже Анна.

«Я думаю, що це треба запитати у військових, як саме хочуть вони і чи їм потрібен цей парад чи взагалі ні. Якщо потрібен для того, щоб підняти дух військовий, то так, а якщо їм не потрібно, то ні», – стверджує Тетяна.

«Я вважаю, що не потрібно проводити. Ці гроші краще роздати людям, військовим», – зауважує Людмила.

«Знаєте, громадська діяльність має бути у цей день. Парад - це дуже така масштабна подія. На День перемоги може бути парад, а День незалежності – наше народне свято. Ми повинні радіти, спілкуватись, концерти людям, щоб відчувалось життя, свобода», – додає Наталія.

«Поки особливий період, тому я рахую, що ні. Ну війна на Донбасі, люди гинуть, просто увімкнули телебачення і нічого не знають, і як далі? Тут свято, а там війна. Це ж одна держава», – ділиться Лариса.

«Варто, інші держави проводять паради і демонструють свою міць, незалежність. Ми повинні бачити, що у нас є армія і спроможність себе захистити», – говорить Світлана.

«Ну ось тих же АТОшників не вшановувати парадами, а у них же є сім’ї, у тих, хто загинув. Тому краще ці гроші, які влада планує на парад, віддати на потреби учасникам бойових дій або їхнім сім’ям», – вважає Олександр.

Нагадаємо, на День незалежності-2018 житомиряни долучилися до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності, а потім сотні містян утяли гопака на пішохідній Михайлівській.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парад День незалежності опитування  
Матеріали по темі