Політика

Плагіат в програмах кандидатів, які хочуть представляти Житомир у Верховній раді

12 July 2019, 14:03

Для реєстрації в Центральній виборчій комісії кандидати в народні депутати, які балотуються в одномандатних виборчих округах, мають подати свою програму.

Всі програми доступні на сайті ЦВК, і Житомир.info вирішив проаналізувати їх унікальність. Зараз є багато програм, які перевіряють тексти на наявність плагіату і показують, з якими матеріалами, розміщеними в інтернеті, є збіг.

Отже, що показала перевірка програм 18 кандидатів, які балотуються по ОВО №62 (Житомир).

Програма самовисуванця Сергія Артьомова є частиною передвиборчої програми самовисування по Бердичівському округу №63 Станіслава Лужанського.


lyzz

В програмі кандидата від партії «Слуга народу» Ігоря Герасименка частина, яка стосується діяльності у складі фракції партії «Слуга Народу» у Верховній раді, збігається з програмами інших кандидатів-мажоритарників від цієї партії, а унікальними є пункти з підзаголовками «Як народний депутат від Житомира» та щодо майбутніх ініційованих законопроєктів.

В програмі кандидата від ВО «Свобода» Сидора Кізіна взагалі відсутня унікальність, крім номера округу та прізвища кандидата. Програма складається з 30 пунктів, які прописані в програмах всіх кандидатів в ОВО від цієї партії.

Така ж ситуація й з програмою Наталії Леонченко: всі кандидати-мажоритарники від партії «Опозиційна платформа – За життя» мають однакову програму.

Програма кандидата від ВО «Батьківщина» Богдана Купчинського на 30% збігається з програмою кандидата від цієї ж партії по Коростенському округу №64 Ігоря Рибинського.



Кандидат-самовисуванець Володимир Недільський використав передвиборчу програму нардепа від Хмельницької області Олександра Гереги, з якою той йшов на парламентські вибори у 2014 році. До речі, цю ж програму взяли за основу й деякі інші самовисуванці, зокрема – Олег Турко, який балотується по округу №126 у Львівській області.






Програми інших кандидатів ОВО №62 мають унікальність більше 80%.

Інформацію по всіх 18 кандидатів, які балотуються до Верховної ради по Житомирському округу №62, читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, на момент завершення ЦВК реєстрації в шести одномандатних округах Житомирської області було 76 кандидатів, станом на ранок 11 липня залишилося 74 кандидати: 44 самовисуванці та 30 від політичних партій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори кандидат програма плагіат округ 62  
Матеріали по темі