Суспільство

​Житомирська область – у п’ятірці регіонів з найвищим відсотком порушень в дитячих таборах

16 July 2019, 18:23

Житомирська область увійшла до п’ятірки регіонів, де виявлено найбільше порушень у сфері дотримання вимог санітарного законодавства.

Про це 1 липня повідомив Урядовий портал з посиланням на начальника Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Аллу Григоренко.

«Порушення вимог санітарного законодавства встановлено на майже 3 тис. перевірених об’єктів – на кожному третьому обстеженому, зазначила Алла Григоренко. Найвищий відсоток порушень виявлено у Херсонській області (78%), Черкаській (50%), Хмельницькій (48%), Харківській (47%) та Житомирській (42%) областях», - інформує Урядовий портал.

Порушення в основному стосувалися недостатнього контролю за організацією харчування дітей, недостатнього рівня гігієнічних знань персоналу, порушення санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів на харчоблоках, поточності виробничих процесів, технології приготування готових страв, використання заборонених у закладах оздоровлення харчових продуктів, порушення організації питного режиму, недотримання двотижневого перспективного меню та іншого. Крім того, під час перевірок фіксувалося, що матеріально-технічна база стаціонарних оздоровчих закладів не відповідає вимогам. Також спостерігається недостатнє укомплектування закладів медичним персоналом – таке порушення виявлено у 201 закладі.

«На початку оздоровчої кампанії через заборону Держпродспоживслужби не відкрилися 22 заклади оздоровлення/відпочинку, без погодження Держпродспоживслужби було відкрито 9 закладів оздоровлення/відпочинку», - йдеться у повідомленні.

Посадовці Держпродспоживслужби надали 712 приписів та 52 розпорядження керівникам закладів, наклали 43 штрафи та відсторонили від роботи 66 працівників, - підсумовує пресслужба Кабміну.

Нагадаємо, у 2019 році в Житомирській області Держпродспоживслужба не дозволила відкрити 13 денних дитячих таборів: 12 через погану воду, один – через кір.

Як повідомляв Житомир.info, 20 червня 2019 року в Житомирі відбулося засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС, під час якого повідомили, що в області до адміністративної відповідальності цього року притягнули 15 керівниківдитячих закладів оздоровлення та відпочинку за порушення правил протипожежної безпеки. Стосовно одного закладу, де не виконували приписи рятувальників, поданий судовий позов.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: табір Держпродспоживслужба перевірка  
Матеріали по темі