Політика

Як рахували голоси на одній із виборчих дільниць у центрі Житомира

22 July 2019, 02:55

21 липня о 20:00 виборчі дільниці зачинили свої двері для бажаючих проголосувати. З цього моменту розпочався підрахунку голосів. Журналісти Житомир.info побували на виборчій дільниці №181417, яка знаходилась на вулиці Михайлівській, у приміщенні Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Близько трьох годин дільнична комісія рахувала бюлетені, спочатку – по одномандатному округу, потім – по загальнодержавному. Завершили підрахунок після опівночі. Явка виборців на дільниці була 57%.


Голова виборчої дільниці оголошує підсумки волевиявлення житомирян:

«Проголосувало 394 виборці, а було бюлетенів було 692. У нас було 18 мажоритарників. П’ятірка лідерів така: Граматенко - 19, Гундич - 26, Кізін - 25, Леонченко - 61, Герасименко - 147. Стосовно партій: на першому місці «Слуга народу» - 150 голосів, «Європейська солідарність» - 44, «Опозиційна платформа - За життя» - 59, 23 голоси отримали партії «Голос» та «Партія Шарія», ВО «Батьківщина» - 25. У нас було кілька зіпсованих бюлетенів: один бланк взагалі був чистим, на другому бюлетені людина закреслила всіх кандидатів. І третій був заповнений гелевою ручкою, й коли людина склала бюлетень, там пішло відображення на інший квадратик, однак комісія проголосувала, що бюлетень нормальний», - розповідає голова ДВК Олександр Щукін.

За словами членів дільничної виборчої комісії, порушень за період голосування й під час підрахунку не було.

«Порушень у нас не було жодних, і казусних ситуацій теж ніяких не було. Все пройшло добре і гладко. Я думаю, що наша комісія відпрацювала на «відмінно». Ми впорались (з підрахунком голосів) десь за три години», - каже член виборчої комісії дільниці №181417 Віталій Шляховий.

Нагадаємо, 21 липня близько 23:00 Центральна виборча комісія почала оприлюднювати перші результати голосування на округах у Житомирській області. Близько 2-ї години ночі 22 липня на сайті ЦВК були результати 10% протоколів з шести округів області.

Як повідомляв Житомир.info, за даними національного екзитполу до Верховної ради проходять п’ять партій: «Слуга народу», «Опозиційна платформа – За життя», «Європейська солідарність», «Батьківщина», «Голос».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори дільниця голосування округ 62 
Матеріали по темі