Місто

​У День міста на Соборному майдані в Житомирі виступлять гурти «KAZKA» та «Цвіт Кульбаби»

29 July 2019, 11:18

На День Житомира 14 вересня 2019 року на майдані Соборному виступлять українські музичні гурти «KAZKA» та «Цвіт Кульбаби».

Проєкт рішення «Про організацію проведення святкової концертної програми» 29 липня підтримав Житомирський міськвиконком.

«… забезпечити організацію та проведення на майдані Соборний святкової концертної програми за участю українського музичного гурту «КАZКА» та українського рок-гурту «Цвіт Кульбаби» 14 вересня 2019 року з 19.00 до 22.00 години в рамках відзначення 1135-ї річниці від дня заснування міста Житомир», - йдеться у рішенні, яке одноголосно підтримали всі 16 присутніх членів виконкому.

Секретар міськради Наталія Чиж закликала присутніх погодити проведення концерту, аби можна було «запустити по місту рекламу».

За даними Вікіпедії, «KAZKA» — український музичний гурт, який виконує поп-музику з елементами електрофолку. З моменту створення у 2017 році вокалістка Олександра Заріцька, сопілкар Дмитро Мазуряк та мультиінструменталіст Микита Будаш вже встигли стати «Гуртом року» за версією музичної премії M1 Music Awards, першим українськомовним гуртом, що потрапив до всесвітньовідомого чарту SHAZAM та рекордсменом серед українських артистів в YouTube. Сингл з дебютного альбому гурту «Плакала» очолив музичні рейтинги в десятці країн та побив безліч музичних рекордів в країнах СНД.

«Цвіт Кульбаби» - етно-фолк-рок-гурт, заснований у 2008 році. Учасники - Василь Марущак (Крецкий) – вокал, гітара; Діана Бігун – бек-вокал, баян; Василь Сидорак (акордеон, бек-вокал); Олег Бережанський – бас-гітара; Андрій Пипчак – барабани, Ромко Батюк – бас-гітара, Володимир Корчак (ударні). Гурт успішно дає концерти українським прихильникам, виступає для діаспори у Польщі, Молдові, Канаді. Відомі хіти - "Королєва" (баби як баби), «Рижа», «ПоБарабану».

Нагадаємо, 29 липня 2019 року проходить позачергове засідання міськвиконкому, на якому планували розглянути 18 питань. У їх числі – житлові питання, списання та передача майна, співфінансування капітального ремонту у багатоквартирних будинках, соціальні та дитячі питання. На виконком також прийшли житомиряни, обурені зрізанням дерев біля фонтану на Польовій.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році житомиряни відзначатимуть 1135-річчя міста у другу суботу вересня. Надалі святкові заходи до Дня міста будуть проходити у третю суботу травня.

Думки житомирян щодо перенесення святкування Дня міста з другої суботи вересня на третю суботу травня дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: концерт День міста виконком  
Матеріали по темі