Суспільство

Майже 5 тисяч жителів Житомирської області обмежили у праві полювання за борги з аліментів

30 July 2019, 15:06

Близько п’яти тисяч жителів Житомирської області зможуть взяти в руки рушниці лише тоді, коли погасять борги з аліментів.

Про це 30 липня повідомила пресслужба Головного територіального управління юстиції в Житомирській області.

«За кілька днів стартує сезон полювання на диких птахів, який триватиме до 3 листопада 2019 року включно. Проте не всі охочі зможуть взяти до рук мисливську рушницю. Майже п’ять тисяч жителів області – злісних неплатників аліментів, які мають заборгованість понад 6 місяців, працівники органів державної виконавчої служби обмежили у праві полювання. Для них сезон полювання розпочнеться лише тоді, коли вони у повному обсязі погасять заборгованість», - повідомляє юстиція.

А якщо затягуватимуть зі сплатою, то, крім накопичених аліментів, повернуть своїм нащадкам ще й кошти від штрафів: за 1 рік несплати аліментів – 20% від суми боргу, за 2 роки – 30%, за 3 роки – 50%, - зауважує пресслужба.

Також юстиція повідомляє про житомирянина, який понад 10 років «колекціонував» кошти з аліментів на доньку й сина та сплатив 287 тис. гривень разом зі штрафами, аби керувати автомобілем та поїхати за кордон.

«Не вельми переймався долею своїх сина та доньки житомирянин, понад 10 років «колекціонуючи» кошти з аліментів, які суд зобов’язав щомісяця сплачувати своїм дітям. Відтак заборгованість зросла майже до 180 тис. гривень. Пробудити почуття турботи про дітей горе-батьку, який потрапив до Єдиного реєстру боржників як злісний неплатник аліментів, допомогли державні виконавці Корольовського відділу державної виконавчої служби м. Житомира ГТЮ в Житомирській області. Застосовані до боржника заходи примусового впливу – тимчасові обмеження у праві полювання, користування зброєю, керування транспортними засобами та виїзду за кордон, а на додачу – ще й фінансові санкції: штраф у розмірі 50% від суми заборгованості, змусили чоловіка повністю погасити заборгованість перед власними дітьми. Разом із виконавчим збором та витратами виконавчого провадження це обійшлося йому у 287 тис. гривень», - інформує пресслужба.

Нагадаємо, 25 липня 2019 повідомлялося про жителя Овруцького району Житомирської області, який зібрав гроші на закордонний відпочинок, а потратив на аліменти і штрафи.

Як повідомляв Житомир.info, за шість місяців 2019 року державні виконавці стягнули на користь дітей 120,9 млн грн аліментів, завдяки чому область посіла 1 місце серед регіонів щодо стягнення аліментів з сумою у 121 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: юстиція аліменти боржник  
Матеріали по темі