Місто

​Наприкінці літа в Житомирі з’явиться нова велосмуга

2 August 2019, 16:08

Дороги Житомира продовжують пристосовувати для велосипедистів.

У рамках капітального ремонту Великої Бердичівської у місті з'явиться велосмуга, — розповів журналістам Житомир.info 2 серпня директор КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет.

Відповідну дорожню розмітку будуть наносити від майдану Соборного до Старого бульвару. Коли капітальний ремонт дорожнього покриття продовжать, велосмугу нанесуть до перехрестя вулиць Великої Бердичівської та Довженка.


«Сьогодні була погоджена схема з відокремленими велосмугами, які будуть знаходитися на капітально відремонтованому асфальті. Будуть встановлені відповідні знаки. Пішоходи, велосипедисти та автомобілісти побачать, що велосипедисти — рівноправні учасники дорожнього руху, на них варто звертати увагу і вони мають право користуватися дорогою», - говорить директор КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет

Нова розмітка розроблена з урахуванням потреб усіх учасників дорожнього руху і має з’явитися до кінця літа, запевнив директор КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет.

«Спільно з проєктантами, відповідно до державних будівельних норм ми визначили, що можна організувати дві смуги для приватного та громадського транспорту і виділити місце для велосмуг на більшій частині цих доріг. Додатково це не буде нічого коштувати. Буде наноситися у тих межах, де здійснюється капітальний ремонт, тобто, вкладається асфальт, наступний етап — нанесення розмітки. Думаю, до кінця серпня це буде зроблено», - говорить директор КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет

Нагадаємо, капітальний ремонт частини вулиці Великої Бердичівської розпочався у липні 2019 року. 25 липня 2019 Житомир.info повідомив, що у Житомирі хочуть продовжити ремонт Великої Бердичівської, і вже оголосили новий тендер на 27 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2017-го житомирська влада збиралася забезпечити безперешкодний рух велосипедистів на майдані Соборному, але проект не втілили через розбіжності в думках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: велосипедист велодоріжка Фукрлет велосмуга  
Матеріали по темі