Місто

​Житомирський виконком відклав рішення про підвищення вартості проїзду, бо чекають звернення з пропозиціями громадян

7 August 2019, 13:19

На черговому виконкомі міської ради 7 серпня з порядку денного зняли три питання, які стосувалися міського громадського транспорту, в тому числі й питання щодо підвищення вартості проїзду.

Журналістам Житомир.info заступник міського голови Дмитро Ткачук пояснив, що влада чекає лист з пропозиціями від громади міста. За його словами, напередодні відбулися громадські слухання, на яких не вдалося дійти до спільного бачення, саме тому вирішили відкласти рішення щодо вартості проїзду.


«Від громадськості було ряд зауважень, обурень. Укінці було прийнято рішення, що вони сформують їх у письмовому форматі. Чекаємо декілька днів, аби усі ці думки, які були озвучені, були зведені у письмове звернення. Тоді тільки, після розгляду цих пропозицій, ми повернемося до розгляду цих питань», - розповів заступник міського голови.

На засідання виконкому прийшли громадські активісти. Після зняття питання з розгляду пішли збирати підписи на підтримку свого звернення.

«Наше звернення безпосередньо скероване на те, щоб влада прислуховувалася до громади міста та враховувала наші побажання, а не як відбулося вчора. Коли за добу повідомили про громадські слухання, які відбулися з порушеннями відповідно до статуту громадських обговорень. У нас навіть вчора протоколів не було», - розповідає Олена Станішевська.

Активісти говорять, що вони не проти рішення міської влади, проте будуть наполягати на врахуванні їх зауважень.

«Вимога полягає, в першу чергу, в тому, що ми не проти підвищення ціни, але з умовою, що буде покращена якість перевезень. Це безпосередньо нормальні автобуси, які будуть облаштовані для людей з інвалідністю, також вони будуть їздити за графіком та не будуть відвалюватися колеса», - говорить Олена Станішевська.

Поки виконком знімав питання з порядку денного, активістам вдалося зібрати кілька десятків підписів.

Як повідомляв Житомир.info, 1 грудня 2017 року пасажири житомирських маршруток почали платити за проїзд 5 грн. 9 січня цього року перевізники повідомили, що їх не влаштовує у 5 грн. Відповідно до проєкту рішення виконкому міської ради від 14 червня 2019 року, вартість проїзду в громадському транспорті Житомира планують підвищити: у трамваях і тролейбусах проїзд коштуватиме 5 грн, у маршрутках – 7 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком маршрутка проїзд підвищення  
Матеріали по темі