Місто

Вміст кишкової палички на пляжі в Житомирі перевищує норми у 48 разів, підозрюють скиди нечистот

8 August 2019, 11:43

Вода у річці Тетерів у житомирському гідропарку досі непридатна для купання: вміст кишкової палички у ній перевищує норми у десятки разів.

8 серпня ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр» Міністерства охорони здоров’я України опублікував свіжі результати дослідження якості води на міських пляжах області.

Зазначається, що у період з 5 по 8 серпня провели дослідження якості води на міських пляжах у Житомирі (гідропарк), Коростені (вул. Горького), Новограді-Волинському (вул. Богуна).

«У результаті досліджень встановлено, що вода в р. Тетерів у м. Житомирі, річках Случ та Уж непридатна для купання в зв’язку із понаднормовим забрудненням води кишковою паличкою. Особливо брудною та небезпечною для купання є вода в р. Тетерів, в якій виявлено концентрацію лактозопозитивної кишкової палички, що перевищує нормативний показник у 48 разів (240 000 у 1 л води при нормі не більше 5000). Такі дані свідчать про наявність вище за течією джерела (або джерел) фекального забруднення, тобто скид у річку недезінфікованих каналізаційних стоків», – стверджують у лабораторному центрі.

Тож жителям міст Житомира, Коростеня та Новограда-Волинського рекомендують утриматись від купання в зазначених місцях.

Нагадаємо, станом на 1 серпня 2019 року, за результатами кількаденного дослідження, вода у річці в житомирському гідропарку також була непридатною для купання через кишкову паличку.

Як повідомляв Житомир.info, 4 червня 2019 року начальник ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита розповідав про те, що купатися у річці Тетерів не рекомендується: у воді підвищені мікробіологічні показники. 21 червня завідувач відділу санітарно-гігієнічних досліджень Юрій Лутай запевнив, що вода в річці Тетерів у межах пляжу в житомирському гідропарку відповідає вимогам за мікробіологічними показниками.

12 липня лабораторний центр інформував, що вода у річці Тетерів у м. Житомирі відповідає санітарним нормам, а в річках Случ (Новоград-Волинський) та Уж (Коростень) непридатна для купання у зв’язку з понаднормовим вмістом кишкової палички.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пляж Тетерів кишкова паличка лабораторний центр  
Матеріали по темі