Влада

Президент змусив Курінського звільнитися, а голова ОДА хоче провести аудит всіх лісгоспів Житомирської області

12 August 2019, 13:58

Президент Володимир Зеленський заявив, що начальник обласного управління лісового господарства Андрій Курінський – у схемі щодо незаконного видобутку бурштину.

Про це Зеленський сказав під час наради 12 серпня в Олевській райдержадміністрації.

«У мене є статистика: ви в цій схемі, все вирішується через вас. Наклеп? Який наклеп? Ви нічого не знаєте, що відбувається у вас в цілому в області?.. Нам кажуть, що ви в схемі, ви особисто, потім є у вас такий бандит «Пірат» Віктор Олійник. Ви й про нього не знаєте, не знаєте цю людину навіть? Зрозумів вас, добре, будемо по іншому тоді. А дуже хочете працювати? (Курінський каже, що хоче бути корисним державі) Ви не корисні державі з приводу цієї статистики, яка у мене є, не корисні», - зауважив Володимир Зеленський.

Потім слово попросив новопризначений голова ОДА Віталій Бунечко.

«Я ще не став керівником Житомирської обласної державної адміністрації, а до мене вже, як тільки в інтернеті інформація з’явилася, звернулися громадські організації щодо вакханалії, яка відбувається серед ваших державних підприємств, зокрема – Попільнянський лісгосп. Я хочу ініціювати аудит всіх лісових господарств. І інформацію щодо можливої корупції в Попільнянському лісовому господарстві я передам обов’язково в правоохоронні органи», - наголосив Бунечко.

Після цього президент запитав Андрія Курінського, скільки років він працює на своїй посаді, той відповів – п’ять років. До речі, це запитання Зеленський задавав всім посадовцям Житомирської області, які доповідали про свою роботу на нараді в Олевську.

«П’ять років. Це все при вас і виходить, розумієте? П’ять років розграбування. Якщо ви не потрібні державі, можете піти пошукати іншу роботу? Можемо так говорити, чи ні? Ви можете самі звільнитися, чи як ці податківці, які з однієї області від нас тікають в іншу область. Можна домовитись, що ви звільняєтесь і все? Так? Добре. Коли? (Курінський відповідає «коли треба») Треба п’ять років тому, я вже це зрозумів. Тому треба, якщо можна завтра. Можна? Так, дякую вам», - сказав Володимир Зеленський.

Після цього голова ОДА запросив до себе 13 серпня на 9-у ранку директора Попільнянського лісгоспу Колісніченка.

«На 9 ранку чекаю вас в Житомирі, сподіваюся, що адреса вам відома. Дуже хотів би з вами поспілкуватися», - наголосив Віталій Бунечко.

Цікаво, що директор ДП «Попільнянське лісове господарство» Сергій Колісніченко звільнився 22 липня 2019 року – саме цього дня він оприлюднив декларацію перед звільненням.

Нагадаємо, Андрій Курінський очолює Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства з червня 2014 року. Курінський прописаний у Києві, його заплата за 2018 рік становила 245 тис. 525 грн, дружина підприємницькою діяльністю заробила майже 1,5 млн грн. Готівкою начальник обласного управління лісового та мисливського господарства декларує 300 тис. доларів, його дружина – 1 млн 550 тис. гривень.

Як повідомляв Житомир.info, президент Володимир Зеленський 12 серпня в Олевській райдержадміністрації проводив нараду щодо незаконного видобутку бурштину та представляв нового голову Житомирської облдержадміністрації Віталія Бунечка. Під час наради Зеленський доручив звільнити начальників відділів поліції Олевського та Овруцького районів, запропонував начальнику ГУНП Вячеславу Печененку написати заяву на звільнення та повідомив про зміну керівництва обласного управління СБУ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зеленський Курінський лісгосп Бунечко звільнення  
Матеріали по темі