Місто

​Мер Житомира хоче, щоб мешканцям Польової показали дерева, які висадять замість зрізаних

12 August 2019, 19:55

12 серпня на засіданні виконавчого комітету в Житомирі розглядали питання видалення зелених насаджень. Зокрема, членам виконкому запропонували погодити видалення дерев для проведення ремонтних робіт «Житомирводоканалом».

Мова йде про підготовку майданчиків для ремонту житомирського водогону методом горизонтальної санації. Для цього потрібно видалити кілька дерев на берегах річки Тетерів.

«Суцільно по всій земельній ділянці, де пролягає водогін, дерева вирубатись не будуть. Будуть вирубуватись тільки в тих точках, де необхідно буде влаштувати майданчик для техніки. Тому будуть максимально зберегти зелені насадження. Але за актом підпадають під видалення 306 дерев. Складність полягає в тому, що ці дерева розташовані на схилах, а певна їх частина розташована по території парку, який знаходиться на правому березі річки Тетерів», - сказала заступник начальника комунального підприємства «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Тетяна Степаницька.


«Дюкери - це велика проблема для водоканалу. Це водогін, який йде по дну річки. І проконтролювати втрати води досить складно. Цим дюкерам вже 60 років. І зараз по проекту світового банку йде їх заміна», - пояснив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Окрім того, на засіданні виконкому говорили і про видалення дерев у сквері на Польовій. Представники підрядної організації, муніципалітету та громадськості дійшли згоди стосовно того, які дерева можна прибрати, а на їх місці висадити нові.

«Була зустріч з людьми на об’єкті, створили робочу групу. Архітектор проекту спілкується із людьми, інформує про хід виконання робіт. Сьогодні ми підготували акт», - сказав мер Житомира.

«Ми зустрілись із мешканцями Польової. Повторно разом із ними обстежили від дерева до дерева. І пропозиція така - 36 дерев сьогодні необхідно внести до списку і надати будівельникам дозвіл на видалення в зв’язку із реалізацією цього проекту. Деякі дерева не підпадають під реконструкцію, але вони в поганому стані: або сухостійні, або в незадовільному стані. Є прохання затвердити даний акт і дозволити видати ордери на їх знесення», - сказала Тетяна Степаницька.

Перед голосуванням міський голова зауважив, що жителям мікрорайону необхідно показати та узгодити висадку нових дерев.

«Ми зараз можемо прийняти рішення. Але візьміть підрядника, візьміть представників громадськості і покажіть. Можливо, з’їздити в розсадник, де ми будемо закуповувати, щоб люди розуміли, що на цьому місці буде», - сказав Сергій Сухомлин.

Члени виконавчого комітету більшістю голосів підтримали запропоновані проєкти рішень.

Нагадаємо, жителі Польової прийшли на засідання виконкому 29 липня 2019 року, аби висловили своє обурення щодо знищення дерев навколо фонтану «Космонавт». На засіданні було вирішено провести виїзну нараду на Польовій 31 липня о 19.00. На цю нараду прийшли більше сотні людей, аби разом із представниками влади та проєктантами обговорити реконструкцію скверу.

Як повідомляв Житомир.info, на березневому засіданні виконкому директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін повідомив, що на початку квітня 2019 року підприємство планує розпочати масштабну реконструкцію водомережі міста. Розпочнуть з заміни основних магістральних мереж протяжністю 9,5 км, які йдуть від станції другого підйому, та 95% дюкерних переходів. Завершити заплановану реконструкцію мереж обіцяють до кінця 2020 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер дерево Степаницька реконструкція фонтан водогін  
Матеріали по темі