Місто

​Цьогорічний Космічний півмарафон пройде за новим маршрутом за тиждень до Дня Житомира

13 August 2019, 18:26

Космічний півмарафон-2019 у Житомирі пролягатиме за новим маршрутом і відбудеться за тиждень до Дня міста.

Спортивні змагання розділять на два дні та перший присвятять найменшим спортсменам, — розповіла 13 серпня начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.


«По-перше, у нас марафон розбивається на два дні — субота та неділя. Субота — це дитячий день, займатимуться тільки діти. Вони будуть долати дистанції 100 і 500 метрів. Можна брати участь усім охочим від 0 років. Можна дитину у візочку дитячому везти, можна за ручку разом із батьками. Тобто, всі охочі можуть вже реєструватись, реєстрація відкрита і для дітей вона безкоштовна. До 6 років — це стометрівка, з семи років до 12 - це п’ятсот метрів. Ці дистанції будуть долатись в суботу на майдані Соборному. Крім того, на майдані Соборному у нас відбуватиметься реалізація проєкту JuniorZ з Олександром Педаном, який так само буде працювати із дітьми, з вчителями фізкультури, презентувати нові види спорту, тому буде цікаво. Всі діти отримають круті подарунки, обов’язково медалі, книги з доповненою реальністю. Тому реєструйтесь, ліміт у нас — дві тисячі дітей», - говорить Ірина Ковальчук.

Дорослих бігунів чекатимуть наступного дня. Організатори змагань підготували різні дистанції, і спробувати власні сили зможе кожен охочий.

«У нас буде така дистанція, яка називається «перший кілометр». Вона безкоштовна в реєстрації, учасники обов’язково отримають медаль. Це для тих, хто не може наважитись починати бігти, але хоче долучитись до півмарафону. Перший кілометр буде здолати дуже легко. Крім того, буде для самих боягузів командний кілометр, де можна буде вчотирьох подолати дистанцію 1 км. Можна взяти своїх друзів, які бігають, які тебе підтримують і покажуть, як це. Буде також п’ятикілометрова дистанція, так само одиночна та командна. І 10-ка та 21 кілометр для досвідчених бігунів. Дистанції різні, всі вони будуть проходити від майдану Соборного, зачіпати вулицю велику Бердичівську, вулицю Дмитрівську, Івана Франка, Перемоги аж до провулка Каракульного. Цього року дистанція одне коло - 10 кілометрів. Тобто, для тих, хто долає півмарафон, буде психологічно легше, всього буде два кола», - розповіла начальниця управління у справах сім’ї, молоді та спорту.

Частина маршруту півмарафону пролягатиме вулицями, які зараз знаходяться в стані ремонту. Але в муніципалітеті сподіваються, що до старту змагань будівельники завершать роботи.

«Якщо ми будемо бачити, що дійсно не встигають підрядники завершити реконструкцію, то будемо міняти нашу дистанцію і маршрути, але сподіваюсь, що цього не станеться і все буде по плану», - сказала Ірина Ковальчук.

Організатори запрошують усіх охочих зареєструватись на участь в Космічному півмарафоні та обіцяють масу вражень від змагань.

Зареєструватися на забіги можна вже зараз на сайті New Run.

Як повідомляв Житомир.info, Космічний півмарафон 2018 зібрав рекордну кількість спортсменів з різних куточків України та з-за кордону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: напівмарафон Ковальчук  
Матеріали по темі