Влада

​Прокуратура Житомирської області розпочала провадження щодо можливого «кришування» правоохоронцями бурштинового бізнесу

13 August 2019, 20:21

За результатами наради Президента України в місті Олевськ прокуратура Житомирської області розпочала кримінальне провадження щодо можливого одержання неправомірної вигоди посадовими особами правоохоронних органів області.

Про це 13 серпня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратура Житомирської області, діючи відповідно до визначених чинним законодавством повноважень, принципово реагує на вчинення будь-яких протиправних дій посадовими особами державних та правоохоронних органів. Так, у понеділок, 12 серпня 2019 року, під час робочої поїздки на Житомирщину Президента України Володимира Зеленського, у місті Олевську під головуванням Президента України відбулася нарада з питань незаконного видобутку бурштину. Під час наради, серед інших проблемних питань, Президентом України Володимиром Зеленським озвучено інформацію щодо причетності службових осіб державних та правоохоронних органів Житомирської області до покривання схем незаконного видобутку бурштину на території Олевського, Овруцького та Коростенського районів, а також можливого одержання ними від кримінальних авторитетів неправомірної вигоди за безперешкодне здійснення незаконної діяльності», - інформує прокуратура.

З урахуванням інформації, оприлюдненої на нараді, а також розміщеної на офіційному веб-сайті Офісу Президента України та у засобах масової інформації, прокуратура Житомирської області внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Матеріали кримінального провадження для проведення досудового розслідування передали за підслідністю до територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Нагадаємо, 12 серпня президент України Володимир Зеленський з офіційним візитом побував у «бурштиновій столиці» Житомирської області – місті Олевськ, де представив нового голову Житомирської ОДА Віталія Бунечка. Зеленський провів нараду щодо незаконного видобутку бурштину під час якої доручив звільнити начальників відділів поліції Олевського та Овруцького районів, запропонував начальнику ГУНП Вячеславу Печененку написати заяву на звільнення та повідомив про зміну керівництва обласного управління СБУ. Також глава держави заявив, що начальник обласного управління лісового господарства Андрій Курінський – у схемі щодо незаконного видобутку бурштину, і також запропонував йому залишити посаду. Заяву про звільнення Курінський написав того ж дня.

Відеосюжет про те, як «летіли шапки» на нараді в Олевську, тут, фоторепортаж, як зустрічали Володимира Зеленського та хто був на офіційній зустрічі 12 серпня, тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бурштин Зеленський нарада прокуратура  
Матеріали по темі