Культура

​У Житомирі 150 дітей виступили на заключному концерті Music Camp International

24 August 2019, 18:20

24 серпня пройшов заключний концерт Music Camp International. На сцені Житомирського обласного українського музично-драматичного театру ім. Івана Кочерги виступили 150 дітей.

Music Camp International вже втретє проходить у нашому місті. До кемпу долучилися діти з різних куточків Житомирщині віком від 11 до 16 років. За п'ять днів учасники навчилися хорового співу на 4 мовах, а також опанували різні музичні інструменти.


Головним наставником для учасників стала американська диригентка Констанція Фортунато. Жінка має авторську методику з експрес-навчання дітей музиці та хоровому співу, яку розробила ще кілька десятків років тому. Цього року "родзинка" кемпу - 11 студентів з Університету Гордона (США), які долучилися до педагогічного складу.

«Проєкт не про музику, а про те, що діти мають приміряти крила. Поставити якийсь проєкт і вміти досягти результату. Цього року до проєкту долучилось 11 студентів з Бостону. Вони давали багато благодійних концертів в інтернатах, а також виступали у нашому в костелі святого Йоана з Дуклі», - Людмила Зубко.

Святковий концерт розпочався з пісні про Україну. За словами організаторів, репертуар виступів підбирали спеціально до Дня Незалежності.

«Діти прийшли до нас вже в друге та третє разом з новачками. Ми маємо білий репертуар. Діти впоралися з білим об’ємом матеріалу ніж у минулому році», - зазначила Дарина Білянська.

Самі ж діти залишилися у захваті від такого літнього табору.

«Я тут вперше. Я вчилась грати на арфі та флейті. Мені дуже сподобалося, навчилася грати на нових інструментах. Табір класний», - говорить Саша.

«Я був у минулому році, мені сподобалося, і я прийшов знову. Цього року я граю на гітарі та альті. Так вийшло, що я вже граю на альті на концерті. Мені дуже сподобалося в цьому році», - розповідає Іван.

За словами батьків, Music Camp International чудова можливість для дітей навчитися чомусь новому та весело провести літній час.

«Дитині дуже подобається, а я вже буду дивитися на результат. Дочка вчилась грати на арфі та флейті, а також співала у хорі», - говорить мама учасниці Music Camp International.

Як повідомляв Житомир.info, 1 вересня 2018 року проєкт Music Camp International у Житомирі завершився грандіозним гала-концертом в драмтеатрі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Music Camp International концерт  
Матеріали по темі