Місто

Волонтери з Корпусу миру розповіли, чому обрали Україну та чим сподобався Житомир

28 August 2019, 16:03

Впродовж двох місяців у Житомирі перебуватимуть близько 60 волонтерів американської урядової організації Корпус миру. У місті вони працюватимуть за двома напрямками: розвиток громад та викладання англійської мови. Перша група волонтерів вивчатиме зсередини роботу виконавчих органів влади та громадських організацій, друга - вчитиме англійської житомирських учнів у ліцеї №25, ЗОШ №28 та 36, також вестиме мовні клуби.

Журналісти Житомир.info поспілкувалися з волонтерами з США, аби поділитися їхніми історіями, мотивацією та першими враження від нашого міста.

«Я народилася в Каліфорнії, потім переїхала в Техас. За професією, я фотограф. Обрала волонтерство, тому що мені подобається цим займатися для розвитку у сфері бізнесу та економіки. Я обрала саме Україну, тому що ви маєте надзвичайну історію. Я проживаю в приймаючій родині, у мене є приймаюча мама. Вона прекрасна і переїхала у це місто з Криму. Вона вже мені встигла показати красиве місто і ми вже побували на деяких фестивалях. Я насолоджувалась місцевою їжею та музикою. Житомир - прекрасне місто», - розповідає волонтерка Корпусу миру Сара Уолтон.


«Я з Техасу, вивчав економіку і комп'ютерні науки. Я вважаю, що технології - це те, що змінює наш світ. Україна - цікава для мене, адже зараз тут відбувається багато змін у політиці, дипломатії, стосунках із Росією. Я хочу бути частиною змін, які зараз проходять в Україні. Можливо, через десять років з гордістю казатиму, що я долучився до цього», - говорить волонтер Корпусу миру Тодд Лім.

«Я з Північної Кароліни і Даніель також. Ми зустрічаємось, а познайомилися під час навчання в університеті, де вивчали економіку. Працювала у раді економічного розвитку в рідному місті, однак завжди хотіла стати волонтером. У Корпусі миру є такі головні цілі: перша - допомагати людям в інших країнах, нести мир та дружбу, друга - допомагати американцям зрозуміти ту країну, в якій ми перебуваємо. Саме ця ціль мені найближча і це моя мотивація. Житомир - місто, в якому можна багато ходити, тут красиві будівлі і багато зелені, доброзичливих людей, таких як члени моєї тимчасової сім'ї, з якою я зараз живу», - ділиться волонтерка Корпусу миру Олівія Інграм.

«Деякий час я працював в банку, але кілька років тому зрозумів, що мені подобається викладати. Саме тому став волонтером і буду навчати дітей англійської. Буду працювати у Житомирському ліцеї №25. Наша основна задача - допомагати створювати дружнє середовище у школах, навчати мові й взагалі розвивати англійську, як іноземну», - каже волонтер Корпусу миру Даніель Бреннан.

У Житомирі волонтери перебуватимуть до 13 жовтня, а далі поїдуть до іншого регіону. Так вони подорожуватимуть українськими містечками та селищами два роки.

Нагадаємо, у серпні-жовтні 2019 року на Житомирщині працюватимуть та проходитимуть стажування 150 волонтерів Корпусу Миру США.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році волонтери Корпусу Миру проводили уроки англійської мови для учнів середніх шкіл і технікумів Житомирщини, а також студентів університетів та педагогічних коледжів. Восени 2018 року волонтери майже два місяці викладали англійську мову в трьох житомирських школах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Корпус миру США волонтер  
Матеріали по темі