Культура

Житомирський хор «Глорія» здобув перемогу у міжнародному конкурсі в італійському Ареццо

29 August 2019, 14:27

Зразковий хор «Gloria» Житомирської музичної школи №1 ім. Б.М. Лятошинського здобув перемогу у міжнародному конкурсі.

Інформацію про це Житомир.info надали батьки учасників хору.

У світовій столиці поліфонії, місті Ареццо, італійської провінції Тоскана, 22-24 серпня відбувся 67 Міжнародний поліфонічний конкурс «Гвідо д’Ареццо», на якому успішно виступив хор «Gloria».

У конкурсі взяли участь 700 співаків, 18 хорових колективів із 13 країн: Італії, України, Естонії, Угорщини, Польщі, Норвегії, Болгарії, Росії, Індонезії та ін.

Хор «Gloria» відкрив музичний фестиваль виконанням «Молитви за Україну» Миколи Лисенка.

«Зразковий хор «Gloria», де художній керівник та диригент – Заслужена артистка України Наталія Андріївна Клименко, концертмейстер – Заслужений діяч мистецтв України Олександр Петрович Клименко, на найвищому професійному рівні представили нашу українську хорову культуру, перемогли в 5-ій номінації «Колори Ареццо» «Джазова та сучасна музика» та отримали третю премію в основній дитячій категорії», – повідомили батьки.

До Дня Державного Прапора України, 23 серпня, діти долучилися до флешмобу «Прапор України – прапор миру, честі, єдності та гідності». Так, усі охочі колективи зібралися та робили фото з прапором України у знакових місцях Ареццо.

Як повідомляв Житомир.info, на VI Міжнародному вокально-хоровому конкурсі-фестивалі «Victoria», який проходив у Києві з 16 по 19 травня 2019 року, зразковий хор «Gloria» Житомирської музичної школи №1 ім. Бориса Лятошинського став переможцем у всіх номінаціях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Глорія хор конкурс  
Матеріали по темі