Політика

Рішення ОВК щодо нових депутатів Житомирської облради замість Лабунської та Забродського ще немає, – Юрій Павлюк

30 August 2019, 15:50

Обласна виборча комісія ще не визнала обраними нових депутатів Житомирської облради замість Анжеліки Лабунської та Михайла Забродського, які пройшли до Верховної ради за партійними списками.

Про це 30 серпня в коментарі Житомир.info повідомив голова обласної виборчої комісії Юрій Павлюк.

«Замість Забродського депутатом буде Олена Розенблат, але сесія облради ще має ухвалити рішення (про припинення повноважень депутат облради Михайла Забродського – ред.). На черговій сесії обласної ради депутати ухвалять рішення, передадуть його в ОВК і я тоді зберу комісію, видамо постанову, і тоді вже на наступній сесії повідомлю про нового депутата», - пояснив Павлюк.

Станом на 30 серпня на сайті обласної ради немає проєкту рішення про дострокове припинення повноважень депутата від Блоку Петра Порошенка Михайла Забродського, хоча вже 29 серпня був його перший робочий день у Верховній раді. Втім, вранці 30 серпня був оприлюднений проєкт рішення сесії щодо зміни складу постійних комісій обласної ради.

«Відповідно до статей 43, 47 Закону України«Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи дострокове припинення повноважень депутата обласної ради Забродського М.В. у зв’язку з обранням народним депутатом України, рекомендації постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності, обласна рада вирішила внести зміни у рішення обласної ради від 26.11.2015 № 13 «Про обрання складу постійних комісій обласної ради», зі змінами, а саме: вивести зі складу постійної комісії обласної ради з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності Забродського Михайла Віталійовича», - зазначається у проєкті.

Щодо депутата від ВО «Батьківщина», який має в обласній раді замінити Анжеліку Лабунську, то, за словами Юрія Павлюка, все залежить від рішення суду.

«По рейтинговому списку наступним йде Олег Горай. Рішення ОВК по ньому ще немає, питання знаходиться на розгляді в суді, чекаємо остаточне рішення суду. На сьогодні рішення обласної виборчої комісії ні по Олені Розенблат, ні по Олегу Гораю ще немає», - зауважив голова обласної виборчої комісії.

Нагадаємо, 1 серпня 2019 року на позачерговій сесії депутати Житомирської обласної ради погодили дострокове припинення повноважень голови фракції ВО «Батьківщина» Анжеліки Лабунської у зв’язку з обранням її народним депутатом України. А напередодні, 30 липня, Житомирський окружний адміністративний суд розглядав позов обласної організації ВО «Батьківщина» до Житомирської обласної виборчої комісії, яка відмовилась виключити з партійного списку кількох кандидатів в депутати обласної ради, зокрема – виключеного з партії Олега Горая. Суд ухвалив розглядати справу «за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи».

Як повідомляв Житомир.info, 10 квітня 2019 року прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Батьківщина» повідомила про рішення політбюро щодо розпуску фракції в міській раді та виключення з партії сімох членів, серед яких був і Олег Горай. Після партійного з’їзду ВО «Батьківщина», який відбувся 10 червня 2019 року у Києві, прес-служба місцевого осередку партії зробила заяву, звинувативши колишнього однопартійця в «цинічних та підступних діях».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВК Павлюк облрада депутат  
Матеріали по темі