Політика

Суд задовольнив позов «Батьківщини»: ОВК заборонено визнавати Горая обраним депутатом Житомирської облради

9 September 2019, 13:24

Житомирський окружний адміністративний суд 5 вересня ухвалив рішення про забезпечення позову ВО «Батьківщина» й заборонив обласній виборчій комісії вчиняти будь-які дії щодо визнання обраним депутатом Житомирської облради наступного за черговістю кандидата.

Відповідна ухвала суду оприлюднена 6 вересня.

«Здійснивши системний аналіз правових норм та наявних у матеріалах справи доказів суд погоджується із доводами позивача, викладеними у заяві про забезпечення позову та зазначає, що існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам позивача. Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про наявність об`єктивних обставин для вжиття заходів забезпечення адміністративного позову шляхом заборони Житомирській обласній виборчій комісії вчиняти будь-які дії з прийняття рішення про заміщення депутатів, відповідно до статті 90 Закону України «Про місцеві вибори» шляхом визнання депутатом Житомирської обласної ради наступного за черговістю кандидата у депутати від Житомирської обласної партійної організації Всеукраїнського об`єднання «Батьківщина», - йдеться в ухвалі суду.

Нагадаємо, 30 липня поточного року Житомирський окружний адміністративний суд розглядав позов обласної організації ВО «Батьківщина» до Житомирської обласної виборчої комісії, яка відмовилась виключити з партійного списку кількох кандидатів в депутати обласної ради, зокрема – виключеного з партії Олега Горая. Суд ухвалив розглядати справу «за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи». Також 30 липня суд відмовив у забезпеченні позову шляхом заборони ОВК вчиняти будь-які дії з прийняття рішення про заміщення депутатів, зауваживши, що «заявником не надано жодного доказу на підтвердження обставин наведених ним у заяві про забезпечення позову».

Скріншот з ухвали суду від 05.09.2019

В коментарі 30 серпня голова ОВК Юрій Павлюк розповів, що після складання повноважень депутат обласної ради Анжелікою Лабунською по рейтинговому партійному списку кандидатів ВО «Батьківщина» до облради наступним йде Олег Горай. Рішення ОВК по ньому ще немає, ба питання знаходиться на розгляді в суді й голова обласної виборчої комісії чекає остаточне рішення суду.

Як повідомляв Житомир.info, 10 квітня 2019 року прес-служба Житомирської обласної організації ВО «Батьківщина» повідомила про рішення політбюро щодо розпуску фракції в міській раді та виключення з партії сімох членів, серед яких був і Олег Горай. Після партійного з’їзду ВО «Батьківщина», який відбувся 10 червня 2019 року у Києві, прес-служба місцевого осередку партії зробила заяву, звинувативши колишнього однопартійця в «цинічних та підступних діях».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Батьківщина" суд ОВК облрада депутат Горай 
Матеріали по темі