Культура

На фестивалі толерантності у Житомирі виступила зірка «Голосу країни» Магдалена Паскар

28 September 2019, 17:23

28 вересня на вулиці Михайлівській у Житомирі втретє пройшов фестиваль толерантності «Мистецтво без меж». Організатором заходу є ГО «Я – мама» за підтримки Житомирської міської ради.

«Сьогодні ми маємо таку ситуацію в країні, коли суспільство не готове сприймати людей з інвалідністю і більш відмежовується від них. Але вони є частиною нашого суспільства. Війна спонукає нас до того, щоб змінити своє ставлення, тому що наші побратими не всі приїжджають здорові та поповнюють ряди нашого суспільства, і ми повинні розуміти, наскільки важливо з повагою ставитися до людей, які є частиною нас. Важливо, щоб ми мали повагу та любов до людей, які є поруч з нами», – розповідає організаторка фестивалю «Мистецтво без меж» Наталія Боровська.


У цьогорічній програмі фестивалю – фотозони, фотовиставки та концертна програма.

«Ми сьогодні поєднуємо танцювальні номери, де виступають діти здорові та діти з інвалідністю, але вони виступають разом. Будуть спільні виступи хору «Струмочок», де виступатимуть діти з чудовим слухом разом з дітьми, які мають вади слуху. Вони будуть жестами співати ту ж пісню. Саме це об'єднує та навчає наших дітей, а діти – це початок нашого суспільства. У нас є фотосушка, де ми показуємо успішні історії з життя людей з інвалідністю. Вони надихають. Життя швидко плине, і не потрібно витрачати його на байдужість, потрібно поважати один одного», – говорить організаторка фестивалю «Мистецтво без меж» Наталія Боровська.

Родзинка цьогорічного фестивалю – запрошена зірка «Голосу країни» Магдалена Паскар. Співачка розповіла, що їй сподобалось, як житомиряни підтримали її під час виступу, та поділилася думкою щодо фестивалю толерантного ставлення до людей з інвалідністю.

«Дуже важливо проводити такі заходи, щоб люди зрозуміли та допомагали. Також щоб розуміли, що є такі люди, дуже талановиті, і їм потрібна підтримка», – ділиться співачка Магдалена Паскар.

Нагадаємо, 12 березня 2019 у Житомирі конкурсна комісія обрала 10 проєктів, які мали реалізувати за кошти міського бюджету. До переліку, зокрема, увійшов і фестиваль толерантності «Мистецтво без меж», на який мали виділити 60 тис. грн. У квітні Житомирський виконком відклав виділення бюджетних коштів на три культурних проєкти через їхні кошториси. Серед інших був і фестиваль толерантності «Мистецтво без меж».

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році на фестивалі толерантності у Житомирі показали мюзикл «Безмежна мрія в маленькому серці».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: фестиваль толерантність люди з інвалідністю Магдалена Паскар  
Матеріали по темі