Місто

На міжнародний авіазліт імені Корольова до Житомира злетілося майже 80 аеропланів

29 September 2019, 11:19

У Житомирі відбувся міжнародний зліт малої авіації. На захід зібралися десятки авіаторів, які дивували своєю майстерністю.

Про це йдеться у сюжеті ТСН від 29 вересня.

«Сильний вітер і дощ не зіпсував свята малої авіації у Житомирі. Вже традиційно на місцевому аеродромі проходить авіазліт імені Корольова, котрий цього року став ще й міжнародним», – розповідає телеведучий.

Глядачі побачили вищий пілотаж від чинного чемпіона світу киянина Тимура Фаткуліна та ефектний захід на посадку одразу трьох літаків. Крізь грози та тумани з Риги в Житомир прорвалися чотири латвійські екіпажі.

«Ми долетіли добре, погода не балує, ми готові до свята», – розповів пілот з Латвії Олег Хоронеко. Вже за годину латвійці вразили своєю майстерністю. Незважаючи на сильний вітер, у повітрі їхні літаки ніби прив’язані один до одного.

Авіазліт імені Корольова – один з найбільших в Україні. Цього року злетілося майже 80 літаків. Навіть пілоти великої авіації, пролітаючи над Житомиром, вітали своїх колег. Як отримати ліцензію, де купити літак, який взяти – усе це розпитують у досвіченого пілота та відомого відеоблогера Володимира Васильєва. Ці люди «захворіли» небом, і, очевидно, вже незабаром хтось із них сам сяде за штурвал свого літака.

«Дуже багато нових хлопців, які запитують, як навчитися літати, де можна навчитися. Тому ми проводимо таку велику агітацію, що Україна – держава, яка хоче літати, може літати і буде літати», – розповів організатор заходу Леонід Крігер.

Цьогорічний зліт закінчиться незвично: німецький штурмовик місцевого виробництва «Юнкерс Ю-87» злетить у небо, але за лічені хвилини його умовно зіб’є «червоноармієць» із кулемета. Це для глядачів, які ще пам’ятають радянські кінофільми про німців.

ТСНівці нагадують, що цього літа український пілот Володимир Васильєв перелетів на невеликому літаку 1963 року випуску з американського Лас-Вегаса до Житомира. Для нього це не перший подібний маршрут через океан, але цього разу все було складніше, бо літак не мав спеціальної системи від обледеніння.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2018 року в Житомирі проходив 12-й авіазліт ім. С. П. Корольова. На авіазльоті було представлено близько сотні літаків з різних міст України та з-за кордону.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: літак авіазліт  
Матеріали по темі