Політика

Учасники акції проти імплементації «формули Штайнмаєра» хочуть почути позицію міської влади та прийти на Форум регіонів

2 October 2019, 21:25

Півсотні житомирян вийшли ввечері 2 жовтня до будівлі облдержадміністрації на акцію проти імплементації «формули Штайнмаєра». Активісти розпочали акцію з гімну України та більше пів години простояли на майдані Корольова з плакатами: «Президент не слуга Кремля», «План Путіна формулою Штайнмаєра упокорити Україну», «Формула Штайнмаєра = Формула Путіна». Потім, скандуючи гасло «Ні капітуляції», пройшлися вулицею Михайлівською.


Організатори акції зазначають: хочуть, аби Верховна рада почула невдоволення громадян, та чекають на офіційну позиції від міської влади.

«Для чого було стільки жертв, для чого стільки людей померли, щоб воювати на Донбасі, відвойовувати ці території, а зараз надавати їм особливий статус, визнавати їхніх ватажків? Пройдуть місцеві вибори, так чи інакше, оберуть місцевих «гіві» і «моторол». Змінилися прізвища, однак суть абсолютно не змінилася і зараз це все просуває наш президент. Тому мета нашої акції - привернути увагу людей, мас-медіа до того, що відбувається в Україні, щоб нас почула Верховна рада, почула настрої суспільства і те, що ми не готові миритися із позицією нашого президента: «сойдёмся где-то на середине». Немає середини, є або перемога, або поразка. Він нас штовхає в яму поразки», - каже співорганізатор акції Михайло Іванцюра.

«Вчорашній брифінг (президента Зеленського) - це було ніщо. Дев’ять хвилин він розповів про якісь «червоні лінії», він не вказав, які саме «червоні лінії» є для нього. Можливо, для нього не є суверенітет України «червоною лінією». Ми цього не знаємо, ми нічого не знаємо. Ми знаємо, що говорить в Росії, що говорять в ОРДЛО, але ми не знаємо, яка офіційна позиція України і що це взагалі за документ. Ми також дуже хочемо почути позицію міської влади – як ставиться міська влада до даного рішення з боку України. Для нас є важливим суверенітет та перемога в цій війні, а не мир ціною нашого суверенітету», - додає співорганізаторка акції Ольга Ковальчук.

«Я проти запланових керівництвом нашої країни домовленостей за імплементацію даних угод, бо там одне рішення гірше іншого. По-перше, спочатку має бути доступ до цих територій, в України має бути контроль цих територій, а потім вже мають проводитися вибори, але не на території терористів їх проводити. Це створюється анклав, подібний до Придністров’я чи Абхазії, тягар нам на шию», - стверджує учасник акції Володимир Котик.

Завершувати на цьому свій протест активісти не планують: учасники акції обіцяли прийти у п'ятницю, 4 жовтня, на ІІ Форуму регіонів та привселюдно звернутися до президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляв Житомир.info, в обласному центрі активно готуються до проведення ІІ Форуму регіонів Україна — Республіка Білорусь, який проходитиме 3-4 жовтня. Відповідно до програми Форуму, 4 жовтня, з 10:30 до 13:00 год., в драмтеатрі проведуть пленарне засідання за участю президентів України та Республіки Білорусь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція Путін ОРДЛО війна капітуляція  
Матеріали по темі