Місто

​У Житомирі очікують президентів: вздовж центральних вулиць – поліція і Нацгвардія, майдан Соборний – очеплений

4 October 2019, 09:24

4 жовтня у Житомирі триває другий день Форуму регіонів України та Республіки Білорусь. Згідно з програмою проведення заходу у п’ятницю, 4 жовтня, очікується приїзд на Форум президентів обох держава – Олександра Лукашенка та Володимира Зеленського.

Основні заходи за їх участі відбуватимуться в драмтеатрі, тож вхід у центральну частину міста з самого ранку під особливою охороною. На усіх в’їздах та проходах до Соборного майдану стоїть щільний ряд правоохоронців, які не пропускають не лише автотранспорт, а й пішоходів.

Поліція та нацгвардійці працюють і на головних вулицях міста: Київській та Великій Бердичівській, та на майдані Корольова, біля будівлі Житомирської облдержадміністрації.

Нагадаємо, 3 жовтня, у перший день Другого Форуму регіонів України та Республіки Білорусь, в міській раді відбулося VIII засідання українсько-білоруської консультативної ради щодо ділової співпраці. Засідання завершилось підписанням ділових контрактів між представники українських та білоруських компаній. Зокрема, Житомирське ТТУ підписало угоду з білоруським виробником тролейбусів «Белкомунмаш» про закупівлю нового транспорту для міста – 49 тролейбусів. В ОДА відбулася зустріч українських голів облдержадміністрацій та білоруських губернаторів. А на Михайлівські розгорнувся ярмарок продукції та виробів декоративно-прикладного мистецтва України і Білорусі.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж 3 та 4 жовтня у Житомирі триватимуть заходи в рамках проведення Форуму Регіонів України та Республіки Білорусь, на який приїхали делегації з 6 областей Білорусі та з 22 регіонів України. Відповідно до програми Форуму, 3 та 4 жовтня з 9:00 до 17:00 год. на майдані Соборному буде виставка великогабаритної техніки. Також 4 жовтня, з 10:30 до 13:00 год., у драмтеатрі проведуть пленарне засідання за участю президентів України та Республіки Білорусь. На час візиту Володимира Зеленського та Олександра Лукашенка у Житомирі тимчасово обмежать рух транспортних засобів по вул. Київській та по вул. Театральній.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Форум Білорусь Зеленський Лукашенко президент  
Матеріали по темі