Політика

У Житомирі Зеленського зустрічають акціями протесту проти «капітуляції» та на захист «свободи слова»

4 October 2019, 11:09

У Житомирі 4 жовтня проходять акції проти «формули Штайнмаєра» та на захист «свободи слова».

Учасники акцій з плакатами знаходяться на вулиці Леха Качинського, біля приміщення драмтеатру, де вранці почалося пленарне засідання в рамках Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь.

Противники «капітуляції» прийшли з плакатами, з якими вони проводили акцію у Житомирі 2 жовтня. Прихильники каналів NesOne, 112, ZIK, власником яких є народний депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Тарас Козак, тримають плакати «Сводобу слова в Украине!», «Зеленский закрывает телеканалы», «Зе против СМИ».


Станом на 11:00 год. президент України Володимир Зеленський та Республіки Білорусь Олександр Лукашенко на форум ще не прибули.

Нагадаємо, на час візиту президента України Володимира Зеленського та президента Республіки Білорусь Олександра Лукашенка у Житомирі тимчасово обмежать рух транспортних засобів по вул. Київській та по вул. Театральній. З ранку 4 жовтня на центральних вулицях та майданах міста багато співробітників поліції та Нацгвардії.

Як повідомляв Житомир.info, у перший день Другого Форуму регіонів України та Республіки Білорусь 3 жовтня в міській раді відбулося VIII засідання українсько-білоруської консультативної ради щодо ділової співпраці. Засідання завершилось підписанням ділових контрактів між представники українських та білоруських компаній. Зокрема, Житомирське ТТУ підписало угоду з білоруським виробником тролейбусів «Белкомунмаш» про закупівлю нового транспорту для міста – 49 тролейбусів. В ОДА відбулася зустріч українських голів облдержадміністрацій та білоруських губернаторів. На майдані Соборному відкрили виставку великогабаритної техніки, а на Михайлівські розгорнувся ярмарок продукції та виробів декоративно-прикладного мистецтва України і Білорусі. Ввечері для учасників Форуму організували культурну програму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: форум акція  
Матеріали по темі