Влада

В дитячому таборі влада Житомира організувала свято до Дня усиновлення

6 October 2019, 14:29

В дитячому оздоровчому таборі «Орлятко», який знаходиться в селі Левків Житомирського району, 5 жовтня відбулося свято «Коли сміється дитина – посміхається небо», присвячене Дню усиновлення. На захід запросили усиновлювачів, опікунів, піклувальників, прийомних батьків та батьків – вихователів, їх дітей, представників влади.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

«Нікого з учасників заходу не залишили байдужими бібліо-квест для дітей; майстер-клас з йоги для дорослих; шоу мильних бульбашок; квест для дітей у пошуках скарбів Майя; розвивальна програма «Чарівна хімія»; святкова ватра. На святі було по-родинному тепло і затишно», - йдеться у повідомленні.

Зі словами вдячності звернулася до батьків-усиновлювачів керуюча справами виконавчого комітету міської ради Ольга Пашко:

«Дякую вам за небайдужість до дитячої долі, за щоденну турботу про тих, хто вже на початку свого життєвого шляху був позбавлений родинного затишку та батьківської турботи, за те, що даруєте їм віру, любов та надію. А вам, діти, я від усього серця бажаю бути здоровими та щасливими, бережіть та шануйте тих, хто піклується про вас, нехай у вашому серці, незважаючи ні на що, завжди живе доброта», - сказала Ольга Пашко.

За інформацією начальника Служби у справах дітей міської ради Ольги Біблої, в службі у справах дітей перебуває 350 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: 264 дітей перебуває під опікою (піклуванням), 51 дитина – у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях, 31 дитина знаходиться на повному державному утриманні, 4 дітей перебуває в сім’ї рідних та близьких.

Станом на 1 жовтня 2019 року на місцевому обліку з усиновлення перебуває 76 дітей. З початку цього року 10 дітей усиновлені громадянами України, з державних дитячих закладів, розташованих у Житомирі, за звітний період усиновлено 22 дитини. В Житомирі проживає 151усиновлена дитина, які виховуються в 129 родинах.

Як повідомляв Житомир.info, за 2018 рік в Житомирській області усиновили 68 дітей, шестеро з яких – іноземні громадяни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада усиновлення Пашко Бібла сирота діти  
Матеріали по темі