Місто

У департаменті освіти озвучили орієнтовний розклад осінніх канікул у житомирських школах

7 October 2019, 15:54

Осінні канікули у школах Житомира, як, власне, у загальноосвітніх навчальних закладах усієї України, мають розпочатися в останній понеділок жовтня, 28-го числа. Однак ця дата не є остаточною.

Про це у коментарі Житомир.info 7 жовтня розповіла заступник директора департаменту освіти Житомирської міської ради Раїса Кошевич.

«Міністерство освіти і науки України запропонувало структуру навчального року 2019-2020, відповідно до якої осінні канікули триватимуть з 28 жовтня по 3 листопада. Однак навчальний календар носить рекомендаційний характер. Тож і зазначений строк осінніх канікул може бути змінений», – зауважила Раїса Кошевич.

Заступник директора департаменту освіти також акцентувала, що строки канікул, зокрема, залежать від температурного режиму у навчальних закладах.

«Відсьогодні наш департамент розпочав моніторинг температурного режиму у класах. Показники температури повітря у класних кімнатах якраз можуть стати одним із визначальних факторів початку канікул, адже з цим пов'язаний стан здоров’я дітей. Спираючись, зокрема, на ці показники, міськвиконком може корегувати дату початку канікул», – сказала Раїса Кошевич. Вона також зауважила, що термін канікул можуть корегувати і дирекції шкіл, якщо на те є підстави.

Як повідомляв Житомир.info, 17 жовтня 2018 року під час засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради мер Сергій Сухомлин пропонував розпочати канікули раніше рекомендованих строків – з 22 жовтня, – аби була можливість пізніше ввімкнути опалення у школах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: канікули Кошевич  
Матеріали по темі