Місто

На фасаді будівлі прокуратури Житомирської області відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО Ігорю Шолодьку

10 October 2019, 14:20

У прокуратурі Житомирської області вшанували пам’ять захисника України, слідчого прокуратури Ігоря Шолодька відкриттям меморіальної дошки.

Про це 10 жовтня повідомила пресслужба прокуратури Житомирської області.

«У четвер, 10 жовтня 2019 року, напередодні Дня захисника України, у прокуратурі Житомирської області відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки, встановленої на честь Ігоря Васильовича Шолодька, слідчого прокуратури, розвідника-снайпера 74-го окремого розвідувального батальйону, який загинув під час штурму Донецького аеропорту», - йдеться у повідомленні прокуратури.

Участь у відкритті взяли батьки Василь Андрійович та Ірина Михайлівна, донька, дружина, рідні, друзі, керівництво прокуратури області та працівники відомства.

Відкриваючи захід, заступник прокурора області Роксолана Гребенюк зауважила, що символічним є те, що вшанування пам’яті Ігоря Шолодька відбувається сьогодні, у день його народження.

«Його цілісність характеру, наполегливість та цілеспрямованість проявилися ще в юнацькі роки: займався спортом, став майстром спорту з дзюдо і кандидатом у майстри з карате і самбо», - розповіла Роксолана Гребенюк.

Обравши справою свого життя юриспруденцію, Ігор Шолодько працював там, де найскладніше – слідчим у правоохоронних органах, старшим слідчим прокуратури міста Житомира, згодом - слідчим із розслідування особливо важливих справ, прокурором Генеральної прокуратури України.

«Захищаючи права громадян України, відстоюючи законність у державі, відбувся у професії, мав звання старший радник юстиції. Але це лише одна із граней характеру Ігоря Шолодька. Глибокий патріотизм, тверда віра, прагнення бачити нашу Україну цілісною, незалежною, самостійною і заможною державою спонукали його змінити прокурорський кітель на військову форму солдата», - назвала ключові риси особистості Роксолана Гребенюк.

Заступник керівника обласного відомства розповіла, що вже у серпні 2014 року Ігор Шолодько як доброволець був призваний на службу і служив у складі 74-го окремого розвідувального батальйону.

«Під час проходження служби на посаді розвідника-снайпера роти глибинної розвідки прагнув бути там, де найскладніше, де найнебезпечніше. А найзапекліші бої із ворогом протягом серпня-листопада 2014 року велися на території Донецької області. 30 листопада 2014 року, відбиваючи атаку під час штурму Донецького аеропорту, 49-річний Ігор Шолодько загинув від осколкового поранення», - констатувала Роксолана Гребенюк.

Ігор Шолодько своїм життям вписав героїчну сторінку в історію становлення незалежності нашої держави, збереження її територіальної цілісності. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню та нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту» (посмертно).

У своєму виступі Роксолана Гребенюк від імені усього колективу прокуратури Житомирської області висловила вдячність батькам Василю Андрійовичу й Ірині Михайлівні, за виховання патріота України, мужньої, сильної, відважної особистості.

«Пам’ять про героя вічна! Герої не вмирають!» - до цих слів, викарбуваних на граніті, можна додати сказане Олександром Довженком: «Лише сильним дано право на безсмертя...», - висловила колективну думку Роксолана Гребенюк.

Нагадаємо, 2 вересня 2016 року на фасаді житомирської школи №36 відкрили пам’ятну дошку бійцю АТО Ігорю Шолодько.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Шолодько АТО меморіальна дошка прокуратура  
Матеріали по темі