Місто

У Житомирі тестують нові технології відеонагляду: встановили камеру під мостом біля залізничного вокзалу

11 October 2019, 16:45

Під мостом біля залізничного вокзалу в Житомирі встановили вуличну камеру фотофіксації.

Про це повідомляють користувачі соцмережі, зазначаючи, що камера фотографує усі автомобілі, які проїжджають під мостом, окрім громадського транспорту. Водії розмірковують, хто встановив камеру та з якою метою фотографують їхні авто. Деякі припускають, що так відповідні органи контролюють швидкісні режими руху автомобілів, інші думають, що камера «стежить» за машинами, які не пропускають пішоходів на «зебрі», дехто жартома каже, що так проводять конкурс краси.

Один з користувачів зазначив, що камеру встановили минулого четверга, 3 жовтня.



11 жовтня Житомир.info спробував дізнатися, коли, хто і навіщо встановив фотокамеру на вказаному місці.

Шукаючи відповіді на ці запитання, журналісту довелося звернутися до патрульної поліції Житомирської області, ГУ Нацполіції, управління комунального господарства міської ради, КП «Міський інформаційний центр», КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління», керівництва вокзалу станції «Житомир», Управління СБУ в Житомирській області (адже, зі слів житомирян, камеру встановили 3 жовтня, якраз напередодні візиту до Житомира президентів України та Білорусі). Однак у жодній з перерахованих установ інформації про камеру не мають.

Дещо дізнатися вдалося у КП «Експлуатація штучних споруд», на балансі якого перебувають мости. Його керівник Володимир Сидорчук повідав, що камеру там встановили заради експерименту.

«Мені лише відомо, що камеру встановили експериментально, аби зрозуміти, як вона буде працювати. Вона одна на все місто, її тестують», – сказав Володимир Сидорчук і зазначив, що більше можуть знати в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради, яке встановлювало камеру.

Журналіст Житомир.info зателефонував до начальника управління Миколи Дідківського, який розповів дещо про камеру, але подробиці обіцяв повідомити пізніше.

«Ми проводимо експеримент і наразі не знаємо, які будуть результати. Випробовуємо нові технології відеонагляду, спрямовані на безпеку у місті. Це новий напрямок у розвитку системи відеонагляду, про результати якого говорити зарано. Тож давайте не будемо поспішати, дайте нам можливість розібратися та проаналізувати», – сказав Микола Дідківській.

До речі, всеукраїнські сайти повідомляють, що нині у Києві завершуються випробовування нових приладів автоматичної фото- і відеофіксації порушень швидкісного режиму. Працює система таким чином: прилад фіксує номер автомобіля, який перевищив допустиму швидкість, знаходить його в базі поліції і автоматично формує квитанцію про штраф.

Відеодобірку ДТП, зафіксованих у Житомирі вуличними камерами спостереження упродовж серпня 2019 року, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: камера відеонагляд Дідківський  
Матеріали по темі