Місто

До кінця тижня на майдані Соборному в Житомирі намалюють нову розмітку

16 October 2019, 13:57

16 жовтня на майдані Соборному в Житомирі встановили нові дорожні знаки, а вже завтра, 17 жовтня, розпочнуть наносити розмітку.

Заступник міського голови Дмитро Ткачук розповів, що до кінця тижня на майдані змінять організацію дорожнього руху за погодженою схемою. Також він зауважив, що під час нанесення дорожньої розмітки перекривати рух транспорту не будуть.

«Розмітка, планується, буде наноситися завтра, вже сьогодні частково проводиться монтаж знаків. Думаю, з понеділка ми будемо мати оновлену організацію руху на майдані Соборному. Основні елементи будуть наноситися в нічний час. Тобто основні лінії, які даватимуть контур, – вночі, а організація паркомісць буде проводитися вдень. Ніяких перекриттів пов'язаних з нанесенням розмітки у години пік або вдень не планується. Сама вартість нанесення дорожньої розмітки становить близько 50 тис. грн», – говорить заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.


За оновленою схемою, коло, за яким рухається транспорт, зменшать та перенесуть ближче до театру. Така схема руху наноситься на пів року, а вже з весни на майдані можуть з'явитися додаткові пішохідні переходи.

«По самому концепту передбачаються варіанти додаткових пішохідних переходів, адже вивільняється велика кількість простору, який може активно залучатися. На зиму вони наноситися не будуть. Зараз буде організовано тільки саму зміну кільця. У майбутньому у весняний та літній періоди, з початком якихось активностей такі варіанти можуть бути змінені», – розповідає заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

За словами заступника міського голови, така реорганізація транспортного руху допоможе створити вільний простір на майдані Соборному, який житомиряни зможуть використовувати для різних активностей.

«Приклади, як воно може бути організовано, було продемонстровано минулого місяця, коли проводився тижневий захід «ПАРКування Соборного». Вільний простір було організовано, як публічний простір з рядом активностей, скверами для дозвілля – активного та пасивного», – говорить заступник Житомирського міського голови.

Нагадаємо, 26 вересня заступник мера Житомира показав новий варіант схеми руху на Соборному.

Як повідомляв Житомир.info, 21 вересня 2019 року в рамках Європейського тижня мобільності частина території майдану Соборного перетворилась на активний громадський простір зі скейт-парком, різноманітними майстер-класами, озелененими та сучасними зонами відпочинку, та місцями для занять спортом. Так проходив захід «ПАРКування Соборного». Перший день ПАРКування Соборного у фотографіях – тут.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розмітка майдан Соборний  
Матеріали по темі