Місто

​Якими телефонами користуються житомиряни поважного віку та навіщо їм смартфони. Опитування

23 October 2019, 18:30

З кожним роком все більше людей похилого віку намагаються залишатися на зв'язку зі своїми рідними. Для цього літні люди обирають звичайні телефони, але є й ті хто опановує сучасні технології та надає перевагу смартфону.

23 жовтня журналісти Житомир.info поцікавилися у містян, яким мобільним телефона надають перевагу, та які можливості смартфонів використовують.

«У мене є такий смартфон. Я користуюсь Facebook, Messenger, Viber, WhatsApp. Також мені подобається користуватися Google, я багато чого там шукаю, мені це приносить задоволення. Навчилася сама, дітям немає коли. У мені чоловік більш розуміється на цьому, він мені допомагав іноді, але загалом сама навчилася. Поки сам не зіштовхнувся з цим, то не навчишся. У мене є такі подруги, які не можуть повідомлення мені надіслати. Це прикро, адже є такі можливості. Ми раніше спілкувалися через Skype, але для деяких і це проблематично», - розповідає Світлана Костенко.


«Смартфон, мені так краще. Він великий, а той, що з кнопками, потрібно приглядатися. Лише телефоную», - каже Клавдія Ливківська.

«Я у цих телефонах взагалі… Мені діти написали «мама», «бабуся», я туди й натискаю. У мене є діти, онуки, правнуки, вони усі розбираються. Правнуки дуже добре розбираються, у них усіх великі, чорні телефони. Мені не потрібні, мені майже 90 років. Нащо він мені?», - ділиться Раїса.

«Він (смартфон) у мене для Facebook та Однокласників, а телефон, яким користуюся, заніс у ремонт», - каже Микола Кузьменко.

«У мене лише стаціонарний, мобілки у мене немає. Не хочу її й даром. Гроші забирають, дурять, опромінення не хочу», - говорить Людмила.

«Був стаціонарний телефон, то я від нього відмовилась. Мобільний телефон на кнопках, бо це дуже зручно», - розповідає Галина Яковлева.

«Користуюся смартфоном. Дивлюсь Facebook, а ще Instagram, Messenger. З 2002 року в мене був один, потім інший, а зараз великий подарували, давно користуюсь. Сама навчилася», - ділиться Тетяна Вороніна.

«Сторічний, отакий (кнопочний), бо на інший немає грошей. Мала пенсія», - говорить Наталія.

Якими соцмережами найчастіше користуються житомиряни та чи сидять у російських Вконтакті та Однокласниках, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: телефон смартфон пенсіонер  
Матеріали по темі