Місто

​У Житомирському апеляційному суді перевірка виявила, що засідання відбуваються з затримкою, а підсудні вимушені чекати у затісних камерах

30 October 2019, 13:56

У Житомирському апеляційному суді порушується право підсудних на достатній життєвий простір.

Про результати проведеного моніторингу 28 жовтня повідомили на сайті Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини.

«Житомирський апеляційний суд розташований у приміщенні колишнього банку. Під час візиту з’ясовано, що в Житомирському апеляційному суді порушується право на достатній життєвий простір. Так в одному приміщенні облаштовано 5 камер для підсудних. Площа двох камер становить 0,594 кв.м, а площа ще двох - 0,873 кв.м, при нормі не менше 4 кв.м на одну особу (порушення п.6.5.2. ДБН В.2.2-26:2010 Будинки і споруди. Суди)», - йдеться у повідомленні.

Чоловік, який перебував у камері для підсудних/засуджених, поскаржився моніторам на порушення прав на судовий захист, а також розумні строки розгляду справи, передбачені статтею 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

«Чоловік розповів, що це вже не перше судове засідання за його справою. Оскільки судове засідання було заплановане на 10.00, його доставили до суду о 9.40. Однак на час спілкування о 12.00 годині судове засідання ще не розпочалось», - повідомили монітори.

Правосуддя у суді відправляє 18 суддів із 27 передбачених штатом.

За даними моніторів, всі зазначені порушення із наданням відповідних рекомендацій щодо їх усунення будуть направлені до керівництва Державної судової адміністрації України.

Як повідомляв Житомир.info, у Коростенському суді монітори виявили, що у суді відсутня табличка з назвою, закриті туалети та немає пандуса.[ПW1]

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд моніторинг права людини  
Матеріали по темі