Влада

​Працівники Житомирського лікеро-горілчаного заводу направили звернення до президента, в якому пишуть про недовіру керівнику

25 November 2019, 16:49

25 листопада колектив Державного підприємства «Житомирський лікеро-горілчаний завод» направив звернення президенту, прем’єр-міністру України та керівнику Державного управління справами з проханням негайно втрутитись «в ситуацію, яка склалася на заводі».

Копію звернення з сотнями підписів 25 листопада 2019 року виклали у фейсбук.

«На сьогоднішній день підприємство, на якому працює 439 чоловік, зупиняє свою діяльність через господарську бездіяльність та байдужість нового керівництва. Зауважуємо, що підприємство має величезну кількість замовлень від дестриб’юторів, мережі маркетів «АТБ» тощо, але ми їх не виконуємо через низку суб’єктивних причин», - так починається звернення.

Зазначається, що за 9 місяців 2019 року чистий прибуток ДП склав 4,1 млн грн, а продукція лікеро-горілчаного заводу експортувалася у США, Італію й магазини безмитної торгівлі Дьюті Фрі.

«Попри позитивну динаміку та високі фінансові показники, останнім часом підприємство не функціонує у звичному режимі, а саме виробництво спирту в Чуднівській філії призупинено з 28 жовтня і по сьогодні не відновлено, а «Житомирський лікеро-горілчаний завод» у жовтні 2019 року виробив продукції 18,5 тис. дал (декалітрів, 1 дал = 10 куб. дм, - ред.) проти 27,2 тис. дал в жовтні 2018 року, а станом на 25 листопада виробництво становить 8,2 тис. дал проти 29,4 дал в листопаді минулого року», - йдеться у тексті звернення.

На переконання трудового колективу, до приходу нового керівництва підприємство вчасно виконувало кредитні зобов’язання перед банком, але зараз не може погасити відсотків по кредиту, а тому ризикує стати перед вибором: достроково погасити кредит в розмірі 10 млн грн або втратити комплектуючі та готову продукцію, які банк може виставити на продаж. Також повідомляється, що через 2-мільйонний борг ДП може залишитися без газу, а за невиконання замовлень від мережі маркетів «АТБ»підприємству «світить» 1,2 млн грн штрафних санкцій.

«Колектив підприємства обурений ситуацією, яка є на сьогодні, та виражає недовіру існуючому генеральному директору (виділено редакцією). Крім того, останнім часом у ЗМІ ми постійно чуємо, що ми «Президентський завод» (…). Але завод був і залишається у першу чергу Державним підприємством, яке виробляє і реалізує свою продукцію не тільки для протокольних заходів Президентської адміністрації, але й по всій Україні, за кордон, сплачує величезні податки і утримує понад 400 працівників», - резюмує колектив.







Скріншот звернення колективу ЖЛГЗ, оприлюднений у фейсбук. Підписи нижче

За даними пошукового сервісу Опендабот, з липня 2019 року керівником ДП «Житомирський ЛГЗ» є Генріх Леванович Мікаелян: 2 липня 2019 року він подав декларацію кандидата на посаду генерального директора Державного підприємства «Житомирський лікеро-горілчаний завод». Значиться радником зі стратегічного менеджменту державного підприємства «Укрспирт».

У коментарі Житомир.info 25 листопада 2019 року Генріх Мікаелян повідомив, що важка ситуація на заводі склалася через відсутність інвестування та брак обігових коштів.

«Після публікації ЗМІ про приватизацію всі кредитори, накопичені за тривалий період, виставили вимогу гасити борги в обмін на комплектуючі. Зараз вирішується фінансове питання. Негативного результату в моїй практиці не було і не буде», - запевнив керівник.

Як стало відомо Житомир.info, на 10 ранку 27 листопада заплановані збори трудового колективу ДП «Житомирський лікеро-горілчаний завод».

Нагадаємо, у 2014 році колектив ДП «Житомирський лікеро-горілчаний завод» виступив проти приватизації підприємства, неодноразово проводив акції протесту, не пускав на територію нових директорів, яких призначали в ДУС, і в травні 2014 «тримав оборону». У червні 2014 міськрада прийняла лікеро-горілчаний завод у власність територіальної громади. Через місяць новий керівник Державного управління справами Сергій Березенко скасував розпочатий Сергієм Пашинським процес приватизації Житомирського ЛГЗ.

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні 2018 року на аукціоні продавали три приміщення, в яких знаходилися фірмові магазини Житомирського лікеро-горілчаного заводу. 23 жовтня відбулися електронні торги з продажу колишнього магазину Житомирського лікеро-горілчаного заводу площею 114,6 кв.м на розі вулиць Грушевського та Покровської, переможцем торгів стало ПП «Компанія Базіс» з пропозицією 4 млн 700 тис. 77 грн. ФОП Демчукова Лариса Леонідівна за 3,5 млн грн викупила інший магазин ЖЛГЗ на вулиці Перемоги в Житомирі, запропонувавши на 9 гривень більше від конкурента.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖЛГЗ лікеро-горілчаний завод Генріх Мікаелян звернення  
Матеріали по темі