Здоров'я

​У Житомирській дитячій лікарні розповіли, чим годують маленьких пацієнтів і чи забезпечений заклад усім необхідним

4 February 2022, 18:58

Станом на 4 лютого у КП «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека» на лікуванні перебуває 152 дитини, з них 50 - хворі на ковід. За словами директора дитячої лікарні Володимира Галайби, їх стан відносно задовільний, хоча є декілька дітей середньої важкості. Журналісти Житомир.info вирішили дізнатися, чи забезпечена дитяча лікарня усім необхідним.

«В нас на сьогоднішній день зроблений запас медикаментів на три місяці, тобто ми розраховуємо на те, якщо буде збільшення кількості таких дітей, то ми зможемо забезпечити їх безкоштовним лікуванням. Батьки в нас нічого не купують, в нас медикаментозне забезпечення повністю стовідсоткове за рахунок національної служби і харчування також безкоштовне. В нас є достатня кількість костюмів, вони ще закуплені були в минулому році, є запаси, і на сьогоднішній день господарська діяльність в лікарні працює у звичному режимі. В нас достатня кількість холодильників, чайників. В деяких палатах можливо, щоб батьки заносили свої продукти, це перевіряється медичним персоналом. Ми стараємося менше задіювати продуктів, які приносять батьки, бо в лікарні є чотирьох разове харчування», — розповідає директор комунального підприємства «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека» Володимир Галайба.


Дієтсестра каже, що хворим дітям необхідні збалансовані, але водночас поживні страви. У меню, яке нам демонструють, страви розроблені на різну вікову категорію. Що сьогодні у меню розповідає Оксана Павлюк.

«Усім діткам та мамам насичений пшоняний суп, картопляне пюре, для діток є тефтелька парова і м’ясний фарш, у нас на сьогоднішній день двоє діток на прикормі з шести місяців до року. І сьогодні у нас зрази, для діток з 4 до 18 років, зрази картопляні з м’яса і салатом, на порцію — дві зрази, тобто їхній вихід 140 грамів і компот із сухофруктів. Мам (з дітьми до шести років) ми годуємо, єдиний мінус, що мама у нас не отримують яких м’ясних страв» , — розповідає дієтсестра КП «Дитяча лікарня імені В.Й. Башека» Оксана Павлюк.

Дієтсестра Оксана Павлюк каже: намагаються забезпечити дітей усім необхідним, проте не проти додати до меню яловичину та фрукти.

«На сьогоднішній день ми не можемо пройти тендер на яловичину, немає бажаючих брати участь, бо ціни трохи зашкалюють. Рибу ми також оформили і вже з понеділка у нас кожного тижня в раціоні будуть рибні страви, не вистачає фруктів. Ви ж розумієте, що 15, 64 грн — це невелика сума за одного хворого на харчування, при тому, що м’ясні страви у нас щодня», — каже Оксана Павлюк.

Як повідомляв Житомир.info 4 лютого 2022 року, у Житомирській області знову зафіксували рекордну кількість нових випадків коронавірусу — понад 3 тисячі за добу.

Нагадаємо, журналісти Житомир.info розповіли, як змінилося харчування у житомирських садочках та школах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитяча лікарня харчування пацієнт дитина їжа  
Матеріали по темі