Суспільство

У Житомирській області для переселенців додатково підготували 40 тисяч місць

1 July 2022, 16:50

У Житомирській області проживає 75,2 тисяч внутрішньо переміщених осіб, найбільша кількість з яких – у Ружинській, Брусилівській, Попільнянській, Житомирській, Любарській територіальних громадах.

Про це 1 липня повідомила пресслужба Житомирської обласної військової адміністрації з посиланням на інформацію департаменту соціального захисту населення ОВА.

«Для розміщення вимушено переміщених та евакуйованих осіб в області додатково підготовлено 40000 місць (Житомирський – 10000, Бердичівський – 7000, Новоград-Волинський – 7000, Коростенський – 5000, м. Житомир – 500, Департамент освіти і науки Житомирської обласної військової адміністрації (заклади освіти) – 4000)», - йдеться у повідомленні.

Програмами та фондами ООН, що працюють в Житомирській області, додатково створені місця, які частково забезпечені матрацами, подушками, постільною білизною, покривалами, кухонними та гігієнічними наборами. У разі настання екстреної ситуації потреба буде забезпечена повністю.

Також, спеціалісти центрів зайнятості проводять консультації щодо профорієнтації та працевлаштування.

Нагадаємо, 17 червня Кабінет Міністрів України виділив з резервного фонду державного бюджету 243,5 млн грн для покриття витрат за березень 2022 року закладів, підприємств, установ та організацій державної і комунальної форми власності. Зокрема на Житомирську область виділили 5,6 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, з резервного фонду державного бюджету для компенсації витрат за березень власників жилих приміщень приватного житлового фонду, які безоплатно розміщували в цих приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, Житомирській області виділили 258 тис. 750 грн, для компенсації витрат за квітень – 5 млн 918 тис. 760 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: війна переселенці евакуація ВПО  
Матеріали по темі