Події

У Житомирській області суд виніс вирок 17-річному юнакові, який до смерті побив чоловіка через 200 гривень боргу

1 July 2022, 17:31

Побив до смерті через борг у 200 грн: суд виніс вирок 17-річному жителю селища Черняхів Житомирської області, який кулаками вибивав борг у 33-річного чоловіка. Юнака ув’язнили на 7 років.

Про це 1 липня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення ювенальних прокурорів Хорошівського відділу Коростишівської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого (ч. 2 ст. 121 КК України). Судом йому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі», – йдеться у повідомленні.

Ювенальні прокурори у суді довели, що тяжкий злочин проти життя людини скоїв 17-річний житель смт Черняхів.

Приїхавши до родичів у село на вихідні, хлопець вирішив заодно забрати у місцевого жителя 200 грн, які той боргував батькові. Прийшовши вранці, близько 7.00 год, до помешкання боржника, взявся вибивати з нього борг у буквальному розумінні – кулаками. Від отриманих численних побоїв 33-річний чоловік помер того ж дня.

Під час слідства та судового розгляду свою вину неповнолітній визнавав частково.

Однак ювенальні прокурори надали у сукупності достатньо доказів та результатів експертиз, на підставі яких суд призначив максимальне покарання, передбачене неповнолітнім за такий злочин Кримінальним кодексом України.

У пресслужбі прокуратури в коментарі Житомир.info, уточнили, що подія трапилася у липні 2020 року.

Як повідомляв Житомир.info, 23 березня 2022 року в лікарні помер 69-річний житель селища Хорошів Житомирської області, якого госпіталізували із серйозними травмами. Як з’ясувалось, до спричинення чоловікові тілесних ушкоджень причетний його 28-річний знайомий.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: побиття вбивство травмування вирок юнак  
Матеріали по темі