Події

У Житомирській області судитимуть чоловіка, який підібрав безпритульного собаку і згодом його прибив

2 July 2022, 10:05

Днями 48-річному чоловіку поліцейські Новоград-Волинського райвідділу оголосили про підозру у жорстокому поводженні з твариною, після проведення усіх необхідних процесуальних дій обвинувальний акт скеровано до суду.

Про це 2 липня повідомляє пресслужба поліції Житомирської області.

«У травні цього року до поліції надійшло повідомлення про знущання жителя селища Першотравенська над собакою, через що тварина загинула. Для перевірки вказаних відомостей за адресою проживання чоловіка виїхали правоохоронці. На території домоволодіння 48-річного місцевого жителя поліцейські виявили мертвого пса. Під час проведення слідчих дій були вилучені й докази знущань з тварини. З’ясовуючи усі обставини, правоохоронці встановили, що обвинувачений підібрав безпритульного собаку та забрав до свого дому. Декілька тижнів тварина перебувала на його подвір’ї. Проте у травні чоловік, роздратувавшись гавкотом пса, смертельно травмував його», - йдеться у повідомленні.

Відтак за вказаним фактом слідчими Новоград-Волинського районного відділу було розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) ККУ.

Днями поліцейські за погодженням з місцевою окружною прокуратурою оголосили чоловікові про підозру у вчиненні вказаного правопорушення. Нині обвинувальний акт скеровано до суду.

«Відповідно до чинного законодавства обвинуваченому за такі дії загрожує обмеження волі на строк від 1 до 3 років або позбавлення волі на строк від 2 до 3 років», - інформують правоохоронці.

Нагадаємо, 15 липня 2021 року Верховна рада ухвалила закон про гуманне ставлення до тварин і посилила відповідальність за жорстоке поводження.

Як повідомляв Житомир.info, 9 грудня 2021 року суд виніс вирок жителю Житомирської області, який закатував порося: за жорстоке поводження з твариною чоловіка засудили до 5 років позбавлення волі з випробувальним строком 2 роки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція знущання тварина жорстоке поводження 
Матеріали по темі