Події

Облаштував теплицю із освітленням та поливом для вирощування сортової коноплі: у жителя Бердичева вилучили наркозілля на 120 тис. грн

8 August 2022, 13:14

У Бердичеві 6 серпня правоохоронці провели слідчі дії на території домогосподарства 46-річного жителя райцентру. У результаті виявили мінітеплицю, де вирощувалася сортова конопля. Вартість вилученого за цінами «чорного ринку» складає близько 120 тисяч гривень.

Про це 8 серпня повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Слідчі дії проводились у рамках відкритого кримінального провадження під процесуальним керівництвом Бердичівської окружної прокуратури. Як з’ясувалось, у підсобному приміщенні домогосподарства чоловік облаштував мінітеплицю із системою освітлення та поливу для вирощування сортової коноплі. Висаджені у грунт уже майже дорослі рослини висотою понад двох метрів поліцейські виявили і на присадибній ділянці», - йдеться у повідомленні.

За словами начальника Управління боротьби з наркозлочинністю ДБН НПУ, було ліквідовано 123 кущі.

«У теплиці та інших місцях також сушилась подрібнена маса. Слід сказати, що виявлене свідчило про практично безперервний процес вирощування, оскільки всі рослини були на різних етапах вегетації: якісь щойно зійшли, частина у стадії активного росту, інші на етапі дозрівання», - додав Вадим Савчук.

Відтак поліцейські вилучили пів кілограма сушеної маси та кілька пристроїв для куріння рослинних наркотиків, а також лабораторне обладнанням для їх вирощування.

Наразі досудове розслідування проводиться за ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Призначено низку експертних досліджень вилученого.

Про власника домогосподарства відомо, що раніше він уже притягувався до кримінальної відповідальності за продаж наркотичних засобів.

Нагадаємо, 15 липня правоохоронці викрили 52-річного жителя Житомирської області, який замовляв насіння коноплі через інтернет та вирощував під хатою, наркотиків вилучили на 80 тис. грн

Як повідомляв Житомир.info, 11 липня 2022 року у Житомирі правоохоронці провели слідчі дії у приватному домоволодінні 58-річного чоловіка: на прибудинковій території вирощував коноплі, а у самій оселі поліцейські виявили нарковмісне зілля, зброю та набої.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція наркотики конопля обшук 
Матеріали по темі