Суспільство

Українці вже можуть подавати заявки на безоплатне навчання в проекті «IT Generation», - Мінцифри

8 August 2022, 17:36

Сьогодні, 8 серпня 2022 року, розпочався третій етап освітнього проєкту ІТ Generation: протягом двох тижнів українці зможуть подати заявку на безоплатне навчання IT-спеціальностей.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

«Проєкт реалізується Міністерством цифрової трансформації в партнерстві з компанією Binance Charity та Львівським IT Кластером за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні», що впроваджується ПРООН в Україні за підтримки Швеції. Подати заявку дуже просто. На платформі проєкту оберіть школу та освітню програму. Потім перейдіть на сайт школи та подайте заявку. Відбір студентів буде проводити школа, в тому числі шляхом тестування та співбесіди. З переліком необхідних документів можна ознайомитись у розділі FAQ та на сайтах шкіл», - йдеться у повідомленні.

Отримати нову кваліфікацію зможуть близько тисячі українців 21-60 років, які ніколи раніше не навчались ІТ-спеціальностей та не мають досвіду роботи в цій сфері. Також рекомендоване знання англійської мови на рівні від В1. Тривалість навчання: 2-6 місяців залежно від навчальної програми.

Навчатися можна буде за такими ІТ-напрямами:

  • технічні: FrontEnd; QA; JavaScript; Java; Python, Blockchain;
  • нетехнічні: Project/Product Management; UI/UX Design; Business Analysis; HR/Recruiting; Digital Marketing.

Детальніше ознайомитись з кожною із професій можна за посиланням:

«Основна мета ІТ Generation – допомогти талановитим українцям знайти себе в одній з найперспективніших сфер, продовжити працювати та розвивати українську економіку заради перемоги та успішного майбутнього нашої держави», - наголошує Мінцифри.

Нагадаємо, наприкінці червня 2022 року Міністерство цифрової трансформації інформувало про запуск нового проєкту IT Generation, завдяки якому українці зможуть безоплатно отримати професію у сфері IT.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2021 року віцепрем'єр-міністр України - міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров представив Дорожню карту реформування IT-освіти, де однією з ініціатив було забезпечити якісне навчання школярів математики та інформатики.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінцифри освіта ІТ професія IT Generation навчання 
Матеріали по темі