Економіка

Полісся є лідером з виробництва вівса та гречки, - Мінагрополітики

24 September 2022, 13:16

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня взяв участь у виїзних комітетських слуханнях на Житомирщині, які стосувалися перспектив розвитку аграрного сектору в Поліській зоні в умовах воєнного стану.

Про це 23 вересня повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Віталій Головня підкреслив, що Полісся «можна сміливо віднести до гарантів продовольчої безпеки»: регіон забезпечує близько 10% всього валового виробництва сільського господарства, є лідером із виробництва вівса (понад 45% від загального показника по Україні) та гречки (30%). Крім того, на Поліссі виробляють третину житнього хліба.

«На Житомирщині традиційно масштабно розвиваються тваринництво, рибництво, органічне виробництво, хмелярство та льонарство. Так, до початку широкомасштабної війни регіон був одним із основних у забезпеченні продовольчих потреб України в овочевій продукції. Саме тут отримано 10-15 % від усього валового виробництва в Україні м’яса, яєць, молока. Тому всі ці напрями залишаються перспективними для розвитку сільського господарства і надалі», – підкреслив заступник міністра агрополітики.

Крім того, під час слухань було акцентовано, що, попри військові та економічні виклики аграрна сфера Житомирщини розвивається завдяки фермерським господарствам, аграрним підприємствам, які працюють на забезпечення продовольчої безпеки.

Учасники також ознайомилися з роботою місцевих агропідприємств.

Нагадаємо, у Житомирі 22 вересня відбулось засідання аграрного комітету на чолі з головою Комітету ВР України з питань аграрної та земельної політики, де обговорювали стан та перспективи розвитку аграрного сектору в Поліській зоні в умовах війни.

Які ціни на продукти були на житомирському Житньому ринку 16 вересня 2022 року дивіться у сюжеті

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Мінагрополітики продовольство АПК агроподукція  
Матеріали по темі