Події

В Житомирі на території лікарні обікрали та підпалили капличку УПЦ МП

24 September 2022, 16:18

У ніч 23 вересня 2022 року було вчинено пограбування та підпал Пантелеймонівського храму, що на території другої міської лікарні Житомира.

Про це повідомляє сайт РІСУ з посиланням на Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

«Злочинці, зламавши двері проникли до храму, забрали кошти, наперсний хрест настоятеля та підпалили алтар. Пожежа пошкодила алтарну частину храму, вигорів престол, пошкодженні церковні речі. До храму викликали поліцію та написано заяву про вчинення злочину», - йдеться у повідомленні.

В поліції Житомир.info повідомили, що заявка про крадіжку церковного майна з каплиці на території мед закладу надійшла 24 вересня.

«24 вересня до Житомирського РУП надійшла заява про крадіжку церковного майна з каплиці, що розташована на території медичного закладу у м. Житомирі. Попередньо відомо, що до приміщення невідомі потрапили, ймовірно, уночі, пошкодивши вхідні двері.Усередині зафіксовані ознаки загоряння. Попередня правова кваліфікація – ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) ККУ. Триває з'ясування причин загоряння, обставин правопорушення та встановлення причетних осіб», - розповіли Житомир.info в обласному управлінні поліції.

Нагадаємо, в січні цього року у селищі Пулини Житомирської області 26-річний чоловік виніс з церкви жертовні гроші та витратив їх.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 30 серпня 2022 року до Житомирсько-Овруцької єпархії Православної Церкви України приєдналося 54 релігійні громади та 10 священнослужителів, до Житомирсько-Поліської єпархії ПЦУ перейшли п’ять громад.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: крадіжка церква підпал поліція МП УПЦ пожежа 
Матеріали по темі