Події

За десяток зрізаних вільх жителю Житомирської області загрожує ув’язнення: поліція завершила розслідування

2 October 2022, 10:09

На початку вересня у Брусилівській громаді Житомирської області лісівники виявили незаконну порубку дерев і повідомили про це поліції. Виявилося, що до порубки причетний 54-річний місцевий житель. За це йому загрожує ув’язнення: поліцейські завершили досудове розслідування.

Про це 1 жовтня повідомило Житомирське районне управління поліції.

«Події відбувалися 3 вересня. Тоді до поліції звернулися лісівники, які повідомили про незаконну порубку дерев у лісовому масиві між селами Хомутцем та Дубрівкою Брусилівської ТГ. Неподалік місця діяння працівники лісового господарства виявили автівку, завантажену свіжозрубаними колодами», – йдеться у повідомленні.

Поліцейські слідчо-оперативної групи, які працювали на місці події, зафіксували незаконну порубку близько десятка сироростучих дерев вільхи.

Правоохоронці встановили і керманича виявленої вантажівки. Ним виявився 54-річний житель Брусилівської громади. Поліцейські з’ясували, що чоловік здійснював порубку дерев без жодних дозвільних документів.

«Підозрюваний визнав свою провину у вчиненому та пояснив, що сировину збирався використовувати для власного вжитку. Речові докази було вилучено на місці події», – зазначають у поліції.

Відповідно до висновків експертів, своїми діями чоловік спричинив матеріального збитку на суму близько 90 тисяч гривень.

Тож слідчі відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського районного управління повідомили нелегальному лісорубу про підозру у вчиненні кримінального діяння, передбаченого ч. 4 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу).

За подібні дії, зважаючи на спричинені наслідки, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 7 років.

Як повідомляв Житомир.info, 21 вересня 2022 року в місті Олевськ Житомирської області виявили чергову вантажівку з деревиною без документів. ЗІЛ із колодами поліцейські вилучили.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дерево дерева деревина ліс вільха вирубка  
Матеріали по темі