Місто

В Житомирі замість трамвая запускають комунальний автобусний маршрут №2

6 February 2023, 14:22

В Житомирі запускають автобусний маршрут №2 «Майдан Перемоги – М’ясокомбінат», який замінить трамвай.

Рішення про новий автобусний маршрут ухвалили на позачерговому засіданні міськвиконкому 6 лютого.

«З метою забезпечення перевезення пасажирів пропонується організувати на період дії воєнного стану тимчасовий автобусний маршрут загального користування №2 «Майдан Перемоги – М’ясокомбінат», який курсуватиме від майдану Перемоги по вулиці Грушевського, Небесної сотні, Бориса Тена, Івана Сльоти, Шевченка, Вітрука, Корольова та Сергія Параджанова. І в зворотному напрямку, але замість Небесної сотні – по вулиці Хлібній. Пропонується призначити перевізником на даний маршрут Житомирське трамвайно-тролейбусне управління. Курсуватиме 8 автобусів, інтервал руху становитиме 8-9 хвилин», - повідомив заступник начальника управління транспорту і зв'язку міської ради Микола Єрмаков.

Планується, що комунальні автобуси виїдуть на новий маршрут вже завтра, 7 лютого.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, у Житомирі з 16 листопада 2022 року не курсують трамваї, 24 січня 2023 року в ТТУ інформували, що досі бракує потужностей електроенергії, і якщо на маршрут вийдуть трамваї, то у містян можуть бути перебої з електрикою.

21 грудня під час засідання виконкому повідомили, що отримані від Естонії автобуси будуть пробувати запускати за маршрутом трамвая. Подаровані Естонією автобуси приїхали до Житомира 3 січня 2023 року

Як повідомляв Житомир.info, комунальне підприємство «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» з 9 січня 2023 року оголосило набір водіїв автобусів, зарплату обіцяли в розмірі 19,5 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком автобус трамвай транспорт 
Матеріали по темі